Promisiuni: Fabrică de bere şi una de dulciuri, la Târgu Jiu

PSD Gorj a început campania electorală promiţând târgujienilor înfiinţarea unei fabrici de bere şi a uneia de dulciuri, de către investitori cehi. Autorităţile locale s-au folosit de vizita oficialilor Ambasadei Cehe la Târgu Jiu, susţinând că aceştia sunt interesaţi să demareze investiţii în Gorj. În cazul unei conferinţe de presă, ataşatul comercial al Ambasadei Cehiei a spus că vizita sa în Gorj este una obişnuită, pe care o face în fiecare judeţ al ţării, fără să facă aluzie la înfiinţarea acestor fabrici.

Ataşatul comercial al Ambasadei Cehiei, prezent luni la Târgu Jiu, nu a confirmat investiţiile cu care se laudă autorităţile locale. Înainte de conferinţa de presă, Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, vorbea despre investiţii ce ar urma să fie demarate la Târgu Jiu de către cehi, investiţii precum o fabrică de bere şi una de dulciuri.
Reprezentantul ambasadei spune că vizita sa este una obişnuită, nu de afaceri. „Vizita mea e una obişnuită, pe care o fac în fiecare judeţ al ţării, pentru că investitorii cer informaţii despre diferite zone ale ţării. Ne-am interesat în legătură cu forţa de muncă, nu vă putem promite nimic în ceea ce priveşte investiţiile. O singură vizită nu este suficientă pentru a putea spune spre ce se îndreaptă investitorii”, a spus ataşatul comercial al Ambasadei Cehiei.
Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că discuţiile au vizat promovarea tursimului. „Am avut discuţii aplicate în ceea ce priveşte promovarea turismului judeţului Gorj. Între România şi Republica Cehă există o colaborare veche pentru că prin anii 70-80 foarte mulţi turişti cehi veneau în România şi ne dorim să reînnoim această cooperare. De asemenea, am discutat şi în următoarele luni vom pune la dispoziţia Ambasadei Cehe la Bucureşti un profil a ceea ce produc firmele din judeţul Gorj”, a declarat Cosmin Popescu. Prezent la întâlnire a fost şi secretarul de stat, Bebe Ionică, cel care a mediat întâlnirea. Acesta s-a lăudat cu mai mulţi investitori străini, deşi la nivelul judeţului nu s-a concretizat nimic. „Am avut discuţii şi cu Hong Kong, şi cu Japonia, cu China, Coreea de Sud. Sunt discuţii avansate pentru a încerca să facem în Gorj o industrie alternativă mineritului”, a spus Bebe Ionică.
În final a recunoscut că i-a invitat la Gorj pe oficialii Ambasadei Cehiei doar pentru a cunoaşte judeţul. „În discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru la începutul anului mi-am manifestat dorinţa să facă o vizită la noi, în Gorj, să cunoască zona şi să vadă oamenii pentru că este o preocuparea a mea de a duce cât mai mulţi investitori în zonă”, a spus Bebe Ionică.

Vizualizări: 1,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: