A rămas fără loc de muncă şi s-a apucat de croşetat: „Nu poţi trăi din asta!”

Din mâinile ei ies adevărate minunății, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Adela Janina Merluță este o târgujiancă pasionată de arta croșetatului și nu se dă în lături de la nimic. Face orice, de la botoșei şi cizmulițe, până la pelerine, rochițe sau costumașe. Deşi este apreciată pentru munca pe care o depune, femeia mărturisește că nu se poate trăi din tricotat.

 

Adela Janina Merluță croșetează în special pentru bebeluși și copii și tot ce îi iese din mâini este superb. Chiar dacă a început să împletească în urma unui eveniment nu tocmai fericit, femeia mărturisește că face asta cu multă pasiune. Arta croșetatului a deprins-o în școală și păstrează și astăzi cu sfințenie primul obiect creat cu mâinile ei. „Prima dată am făcut un mileu din rotițe, îl am și acum. Pentru copii am început să croșetez în urmă cu patru ani, când am rămas fără serviciu, am rămas acasă și a trebuit să fac câte ceva cu timpul meu liber. Croșetez absolut orice, și de adulți, și de copii. Hăinuțe, pelerine, căciulițe, cizmulițe, botoșei, pulovărașe. Folosesc numai bumbac pentru rochițe și pălării. La celelalte, îmbrăcăminte pentru sezonul rece, folosesc acrile”, a spus Adela Janina Merluță. Chiar dacă face asta cu multă pasiune și mult drag, Adela ştie că nu te poți îmbogăți din croșetat.

„Nu sunt apreciate. Mai bine cumpără de la chinezi”

Mămicile preferă lucrurile ieftine pentru copii, în locul celor de calitate. „Nu pot să spun că au căutare în rândul mămicilor, nu atât cât mi-aș dori. Mămicile consideră că sunt scumpe, nu sunt apreciate la adevărata valoare, preferă să ia lucruri de la chinezi. Decât să dai un ban mai mult pe un lucru de calitate, mai bine preferă să cumpere multe și ieftine. Așa este la noi. Pot să spun că am două-trei comenzi pe lună. De cele mai multe ori, mămicile lasă la aprecierea mea să aleg culorile, alții vor culori țipătoare. Eu lucrez cu fire de calitate, rezistente la spălare”, ne-a spus Adela Janina Merluță.

Materialele le comandă de pe Internet, iar prețurile variază în funcție de modelul solicitat de client. De exemplu, la o rochiță și o pălăriuță din bumbac, pentru bebeluşi de șase luni, Adela cere 150 de lei. „Am lucrat ca secretară la două firme de asigurări. A fost greu, de aceea am zis să mai fac ceva, să nu stau degeaba. Am doi copilași, fetița 14 ani, băiețelul 7 ani. Ei sunt cei care mă inspiră. Caut de atâția ani de muncă, nu poți trăi din asta. Am terminat Școala Sanitară și Dreptul”, a spus Adela Janina Merluță.

Vizualizări: 2,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: