A renunţat la greva foamei. „Am obţinut ce am vrut”

Liliana Baroga, angajata CE Oltenia de la Cariera Husnicioara, a renunţat joi dimineaţă la protestul prin înfometare. După o zi şi o noapte petrecute în faţa sediului principal al unităţii, femeia a fost convinsă să iasă din greva foamei. Liliana Boruga nu a dorit să spună explicit ce a determinat-o să renunţe la protest, însă, potrivit unor surse din companie, femeia a primit garanţii că va primi un post de laborant în cadrul carierei mehedinţene. „Am căzut la o înţelegere amiabilă. Am obţinut ce am vrut”, a spus, evaziv, femeia.

Liliana Baroga are 51 de ani, este din Severin şi lucrează în minerit de peste 30 de ani. A intrat în greva foamei după ce a fost înştiinţată că va fi mutată cu locul de muncă la Motru, pe acelaşi post pe care îl ocupa la Cariera Husnicioara, respectiv cel de legător manual la arhivă. Nedorind să facă naveta la Motru, dar şi să mai presteze această activitate de muncă necalificată, dat fiind faptul că are calificări, salariata a hotărât să intre în greva foamei. Miercuri a fost prima zi de protest, acţiune la care a renunţat joi, în jurul prânzului.

Cert este că cei din conducerea CE Oltenia s-au şi asigurat că femeia va pleca din faţa companiei, punându-i la dispoziţie o maşină care să o ducă până la Severin.

Vizualizări: 3,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: