Angajată din CE Oltenia, în greva foamei. „Sunt hărţuită”

O salariată a CE Oltenia de la cariera mehedinţeană Husnicioara a intrat miercuri, 23 mai, în greva foamei. Liliana Baroga este nemulţumită de faptul că este pusă să se mute cu serviciul la Motru. Femeia spune că este „hărţuită moral” şi că este discriminată la locul de muncă, de doi ani de zile fiind mutată de pe un post pe altul. Acuzele curg atât spre liderii de sindicat, cât şi spre şefii carierei.

Liliana Baroga are 51 de ani şi locuieşte în Severin. Miercuri, femeia a intrat în greva foamei în faţa sediului principal al CE Oltenia. Lucrează de 31 de ani în minerit, iar mare parte din activitate a desfăşurat-o ca laborant, mai apoi ca ajutor de analist, iar în ultimul an ca legător manual la arhivă. Recent, femeia a fost înştiinţată că acest post se restructurează şi i s-a propus să meargă pe aceeaşi funcţie, dar la unitatea de la Motru. Liliana Baroga spune că nu vrea să fie mutată cu serviciul, pentru că este bolnavă, şi cere un post pe măsura calificărilor pe care le deţine.

„Sunt hărţuită de 4 ani de conducerea UMC Husnicioara. Sunt muncitor necalificat cu studii superioare, cu trei calificări. De 2 ani sunt aruncată dintr-o parte în alta. Acum, am refuzat să semnez actul adiţional. Mi-a venit înştiinţare că dacă în 3 zile nu semnez, îmi desfac contractul de muncă. Iar eu nu mai vreau să lucrez ca legător manual. Vreau un post pe calificarea mea. Am fost mutată de pe postul de ajutor analist că s-a restructurat biroul, dar activitatea mea o face o altă colegă, cu aceleaşi studii”, ne-a declarat angajata CE Oltenia.

Liliana Baroga este nemulţumită şi de sindicate. „Am lucrat 20 de ani cu sindicatele. Nu am fost lider, am făcut parte din FNME. În 2014 ne-au spart sindicatul. S-a făcut alt sindicat majoritar. Liderii de sindicat au început să hărţuiască foştii lideri şi, eu, lucrând cu ei, fiind singura femeie dintre ei, au început să mă hărţuiască. E o răzbunare a sindicatelor cu actuala administraţie de la UMC Husnicioara. Arhiva de la UMC Husnicioara se va desfiinţa. Când arhiva se va muta la Motru, automat o să mă trimită şi pe mine acolo. Este clar că intenţia lor este de a scăpa de mine. Am discutat cu domnul Olaru şi Dobriţanu. Au fost amabili, dar au spus să fac eu o cerere de înfiinţare a unui post de laborant, ceea ce nu mi se pare legal. Cum să cer eu post?”, a mai spus Liliana Baroga.

 „Nu am făcut niciodată presiuni asupra dumneaei”

Paul Constantinescu, liderul sindicatului majoritar de la Cariera Husnicioara, neagă acuzaţiile care îi sunt aduse. „Sindicatul nu este implicat. Nu am făcut niciodată presiuni asupra dumneaei să fie membră de sindicat şi nu îmi doresc ca doamna să facă parte din sindicatul meu. Doamna are comportamente care nu fac bine nici colegilor dumneaei, cu care nu are o relaţie bună. De un an, e adevărat, în urma restructurărilor, doamna, care era într-adevăr ajutor de operator calculator, a acceptat un post de legător manual, pentru că doamna de la arhivă a decedat. Doamna a acceptat postul, dar nu s-a dus niciodată la arhivă. Nici n-a deschis arhiva niciodată. N-a făcut activitate de arhivare nicio secundă. A stat în biroul vechi şi nu a făcut nimic”, a declarat Paul Constantinescu.   

Reacţia CE Oltenia

Reprezentanţii CE Oltenia au transmis că Liliana Baroga nu a solicitat în scris ocuparea unui alt post, de laborant, ci doar verbal, explicând astfel de ce femeia nu a renunţat la protest după discuţiile purtate cu cei din conducerea companiei. „Conform procedurilor operaţionale de lucru, solicitarea schimbării locului de muncă se adresează în scris, însoţită de documente care să ateste studiile şi calificările deţinute. Angajata a purtat discuţii cu patru membri din conducerea companiei, dar consideră că respectarea etapelor prevăzute în procedurile interne de lucru nu este necesară, în timp ce recurgerea la o formă de protest este calea prin care se poate obţine promovarea pe postul solicitat. Conducerea companiei va continua dialogul cu doamna Baroga Liliana în vederea stabilirii de comun acord a celei mai bune soluţii pentru rezolvarea situaţiei prezentate”, anunţă CE Oltenia.

Vizualizări: 3,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: