A șantajat în Gorj, iar acum e reținut de DNA. A cerut 180.000 de euro!

Recidivistul Ion Mihai Dincă, care a șantajat o profesoară din Gorj, a fost reținut de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influență.

Potrivit DNA, în perioada 5 august – 16 septembrie 2020, inculpatul ar fi pretins 180.000 euro în schimbul intervențiilor, prin intermediul altei persoane, la judecătorii din cadrul Tribunalului Bacău și Curții de Apel Bacău, pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a unei persoane cercetate într-un dosar al DNA, iar ulterior, în faza de judecată, aplicarea unei pedepse la închisoare cu suspendarea executării.

Concret, Dincă ar fi cerut de la soția bărbatului care avea probleme cu legea o primă tranșă de 90.000 de euro. Pentru că femeia nu avea atâția bani, escrocul a fost de acord ca „avansul” să fie de 60.000 de euro.

La data de 22 septembrie, Tribunalul București a admis cererea procurorilor și a dispus arestarea lui Dincă pentru o perioadă de 30 de zile.

Despre Dincă se știe că a înșelat de-a lungul timpului mai multe persoane, unele dintre ele cu funcții importante. Bărbatul originar din Mehedinți a fost de două ori în pușcărie, fiind condamnat pentru trafic de influență.

În prezent, Dincă este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru șantaj și înșelăciune. În cazul profesoarei de la Bîlteni, Dincă s-a recomandat ca fiind un angajat al Guvernului. El i-a spus femeii că are mai multe filmulețe compromițătoare care o să apară în presă, dacă nu renunță la post. Și asta după ce tânăra profesoară făcuse deja subiectul unor articole de presă.

Escrocul i-a promis tinerei că o va angaja la București. Pentru asta, Dincă i-a cerut femeii 500 de lei ca să înceapă „procedurile de verificare” în vederea angajării. În momentul predării banilor, în Capitală, a fost organizat flagrantul, profesoara anunțând autoritățile.

Bărbatul a reușit să păcălească și alte două femei, un consilier județean PSD și o directoare DSV, pe care le-a momit cu posturi bine plătite la stat. Bărbatul se recomanda ca fiind ofițer SIE sau angajat al Guvernului, cu relații la cel mai înalt nivel.

Vizualizări: 3,696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: