Probleme în dosarul lui Capotă. Ce a decis instanța

Tribunalul Gorj a constatat neregularități în dosarul în care fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Gheorghe Gigel Capotă, a fost trimis în judecată sub acuzația de evaziune fiscală.

Dosarul o vizează și pe Elena Capotă, soția fostului manager, dar și pe Loredana Liliana Lazăr. Aceasta din urmă a fost proprietara unui local care a funcționat la Crasna, în vecinătatea proprietății soților Capotă.

Prejudiciul stabilit de procurori se ridică la vreo patru mii de lei. Soții Capotă ar fi ajutat la organizarea unor petreceri la restaurantul vecin, iar banii obținuți nu i-au declarat la fisc, pentru a fi impozitați.

„Admite cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Capotă Elena (fostă Puşcaşu), Capotă Gigel Gheorghe şi Lazăr Loredana Liliana (fostă Cumpănaşu), privitoare la neregularitatea actului de sesizare a instanţei. Constată neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr. 536/P/2017 din 18.05.2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj”, a decis, miercuri, Tribunalul Gorj.

Procurorul va trebuie să remedieze problemele din actul de sesizare în termen de cinci zile și să comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată. „Dispune remedierea neregularităţii actului de sesizare în sensul: - pentru inculpata Capotă Elena (fostă Puşcaşu), cu privire la infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată (9 acte materiale) (...) pentru inculpatul Capotă Gigel Gheorghe, cu privire la infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată (4 acte materiale) (...) pentru inculpata Lazăr Loredana Liliana (fostă Cumpănaşu), cu privire la infracţiunea de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată (8 acte materiale), procurorul să procedeze la indicarea elementelor constitutive ale infracțiunii, respectiv la descrierea fiecărui act material, cu precizarea aspectelor penale ce ţin de latura obiectivă a faptelor pentru care a fost trimis în judecată, astfel încât să poată fi verificată existenţa în loc şi timp a actelor materiale, raportat la încadrarea juridică a acestora, astfel cum sunt menţionate în dispozitivul rechizitoriului, precum şi indicarea probelor în susţinerea acestora, procurorul să procedeze la indicarea elementelor constitutive ale infracţiunii, respectiv la descrierea fiecărui act material, cu precizarea aspectelor penale ce ţin de latura obiectivă a faptelor pentru care a fost trimis în judecată, astfel încât să poată fi verificată existenţa în loc şi timp a actelor materiale, raportat la încadrarea juridică a acestora, astfel cum sunt menţionate în dispozitivul rechizitoriului, precum şi indicarea probelor în susţinerea acestora”, este decizia judecătorilor gorjeni.

Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 2,522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: