A vrut să dea cu maşina peste iubită

Un bărbat de 31 de ani din Pojogeni, judeţul Gorj, a fost reţinut 24 de ore ca urmare a faptului că şi-a ameninţat fosta concubină. Acesta a ajuns până acolo încât a încercat să dea cu maşina în trafic peste femeie. Poliţia face cercetări pentru ameninţare în formă continuată şi hărţuire.

Tânărul nu vrea să accepte că femeia nu mai este iubita lui şi o hărţuieşte atât cu mesaje şi telefoane, cât şi pe stradă, atunci când o vede.

Picătura care a umplut paharul a fost aceea că bărbatul a vrut să dea cu maşina peste fosta iubită, un stâlp fiind norocul tinerei care ceruse anterior ordin de protecţie în instanţă, dar nu îl obţinuse.

Tot mai multe femei cer protecţie

O altă tânără a reuşit să convingă judecătorii din Novaci, la finalul lunii noiembrie, că viaţa îi este pusă în pericol de soţul cu care are şi un copil minor. Cei doi nu mai locuiesc împreună din februarie anul trecut, dar bărbatul o ameninţă mereu că îi va lua copilul de la grădiniţă. Femeia le-a spus judecătorilor că soţul ameninţă că o desfigurează atât pe ea, cât şi familia acesteia, ajungând la a-i ameninţa cu moartea.

Bărbatul fiind recidivist, tânăra a reuşit să convingă instanţa că acesta este un pericol, astfel că a obţinut ordinul prin care o să îl ţină o perioadă la distanţă.

Alte două femei din Târgu Jiu au cerut ordin de protecţie, instanţa respingând cererile săptămâna trecută, deoarece acestea nu au reuşit să aducă probe în susţinerile lor. Pentru judecători nu este deloc simplu să analizeze astfel de cereri, trebuind să aibă grijă atât să protejeze integritatea persoanelor, cât şi drepturile persoanelor acuzate.

Vizualizări: 1,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: