Șapte cățeluși salvați din incendiu

Un incendiu a mistuit sâmbătă, 1 decembrie, o parte din casa unui bărbat de 68 de ani din comuna Săcelu, județul Gorj. Pompierii de la Garda de Intervenție Novaci au început lupta cu flăcările, iar în paralel încercau să salveze animalele din gospodărie.

Unul dintre pompieri, Ștefan Corici, a văzut o cățelușă care tot dădea să intre în mijlocul flăcărilor, în loc să fugă. După ce s-a asigurat, pompierul a intrat în clădirea cuprinsă de flăcări. "Mult fum și flăcările îi șuierau pe la urechi. Se apleacă jos unde fumul nu era așa dens să vadă ce ar mai putea fi în încăpere și aude scâncete dintr-o cutie de carton. Ștefan ia cutia în brațe și o zbughește pe ușa pe care intrase. În spatele lui, flăcările se închideau de parcă și lor le fusese milă de micile suflete din cutie", au povestit colegii pompierului pe pagina de socializare.

Pompierii au deschis cutia de carton, iar dintr-o piele de oaie au scos capul șapte cățeluși. Pompierii spun că proprietarul s-a bucurat atât de tare să vadă cățelușii în viață, că aproape a uitat că i-a ars casa. "Proprietarul, un bătrân în vârstă de 68 de ani vine și el. I s-a luminat fața. Parcă uitase că tocmai i-a luat foc casa. Pentru fiecare cățeluș din cutie avea un nume și micuții parcă simțeau mângâierea bătrânului", au povestit pompierii.

Nu a fost singurul caz al pompierilor gorjeni pe 1 decembrie. O casă a luat foc la Novaci și o alta la Bîlteni. (A.A.)

Vizualizări: 1,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: