Incendii la mai multe case din Gorj. Cauza: coşurile necurăţate

Pompierii gorjeni au avut de lucru în mini-vacanţa de 1 Decembrie. Au fost incendii la mai multe case de locuit din Novaci, Săcelu, Bîlteni şi Polovragi. Nu au fost victime, dar pagubele materiale sunt însemnate.

Un incendiu a mistuit sâmbătă, 1 decembrie, o parte din casa unui bărbat de 68 de ani din comuna Săcelu, judeţul Gorj. Pompierii de la Garda de Intervenţie Novaci au început lupta cu flăcările, iar în paralel încercau să salveze animalele din gospodărie.

Unul dintre pompieri, Ştefan Corici, a văzut o căţeluşă care tot dădea să intre în mijlocul flăcărilor, în loc să fugă. După ce s-a asigurat, pompierul a intrat în clădirea cuprinsă de flăcări. „Mult fum şi flăcările îi şuierau pe la urechi. Se apleacă jos unde fumul nu era aşa dens să vadă ce ar mai putea fi în încăpere şi aude scâncete dintr-o cutie de carton. Ştefan ia cutia în braţe şi o zbugheşte pe uşa pe care intrase. În spatele lui, flăcările se închideau de parcă şi lor le fusese milă de micile suflete din cutie”, au povestit colegii pompierului pe pagina de socializare.

Pompierii au deschis cutia de carton, iar dintr-o piele de oaie au scos capul şapte căţeluşi. Pompierii spun că proprietarul s-a bucurat atât de tare să vadă căţeluşii în viaţă, că aproape a uitat că i-a ars casa. „Proprietarul, un bătrân în vârstă de 68 de ani, vine şi el. I s-a luminat faţa. Parcă uitase că tocmai i-a luat foc casa. Pentru fiecare căţeluş din cutie avea un nume şi micuţii parcă simţeau mângâierea bătrânului”, au povestit pompierii.

Pagube însemnate

Nu a fost singurul caz al pompierilor gorjeni pe 1 decembrie. O casă a luat foc la Novaci şi o alta la Bîlteni. Probleme similare au fost şi duminică, 2 decembrie. Pompierii din Motru au intervenit duminică dimineaţa pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit din comuna gorjeană Ciuperceni, sat Strâmba Vulcan. La faţa locului s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Motru, care au localizat şi lichidat incendiul manifestat la acoperişul casei. Cauza probabilă este un coş de fum deteriorat. A ars acoperişul casei pe aproximativ 40 de metri pătraţi.

Vizualizări: 1,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: