Primărie rugată să organizeze gratis Zilele Oraşului. Consilierii locali s-au opus!

Au solicitat primăriei să organizeze fără niciun leu Zilele Oraşului, însă aleşii locali au ales să scoată bani din bugetul local! Se întâmplă la Motru, unde a ajuns o ofertă de la o asociaţie care a transmis că este dispusă să se ocupe de organizarea evenimentelor dedicate Zilelor Oraşului. Singura solicitare a fost ca spectacolele să aibă loc în centrul oraşului, iar asociaţia să nu plătească niciun leu chirie ori utilităţi.

Consilierii locali din Motru n-au fost de acord cu oferta venită din partea Organizaţiei Dj-ilor, artiştilor, muzicologilor producători şi interpreţi. Asociaţia a propus, printr-o adresă, să se ocupe de Zilele Municipiului Motru în perioada 25-27 mai 2018. Aceeaşi organizaţie s-a ocupat de organizarea Festivalului Toamna Motreană, anul trecut, iar autorităţile n-au plătit niciun leu din bugetul local. Cei de la această organizaţie au vrut să revină la Motru şi să organizeze spectacolele de Zilele Oraşului în piaţeta din municipiu. „Dorim să organizăm, pe cheltuiala noastră, spectacole artistice şi să ne ocupăm de organizarea acestor spectacole, de amenajarea locurilor de agrement, a parcului de distracţii, precum şi amenajarea zonelor comerciale pentru firmele care participă cu expoziţii cu vânzare, pentru promovarea unor produse locale şi naţionale”, se arată în adresa sosită la Primăria Motru. Intrarea urma să fie liberă.

Proiectul a fost dezbătut în şedinţa de Consiliu Local. Dacă această asociaţie ar fi primit undă verde să organizeze manifestările, s-ar fi făcut o economie de 50 de mii de lei. Cu toate acestea, majoritatea a decis să nu dea curs acestei invitaţii. „Noi am avut trei zile de spectacole, cu terase, cu tot ce era nevoie. Din bugetul local, nu am cheltuit niciun leu. Am oferit zona unui impresar. I-am spus care sunt solicitările noastre, cu artişti, cu foc de artificii şi nu ne-a costat nimic. Acum am vrut să facem ca şi Zilele Motrului să fie în acelaşi regim. Să nu ne coste nimic din bugetul local. Consilierii locali au venit cu un alt proiect. L-au băgat la urgenţă pe ordinea de zi. Programul era acelaşi cu cel propus de mine, numai că ei propuneau să fie cheltuiţi banii de la buget. A trecut varianta lor”, a spus primarul din Motru, Gigel Jianu.

PERICOL

Cu toate acestea, există riscul ca hotărârea Consiliului Local să fie suspendată şi apoi să nu mai fie timp pentru reluarea procedurii şi pentru organizarea evenimentelor. „Au introdus un articol care încalcă legile concurenţei. Spun, într-un articol, că toţi comercianţii din Motru să plătească doar jumătate din chiria spaţiului. Noi am mai avut probleme şi în trecut. Fără un aviz de la Oficiul Concurenţei, nu poţi să vii cu această discriminare”, a mai spus Jianu.

INVITAŢI

Anda Adam, DJ Project, Adrian Sână, Carmen Şerban şi Niculina Stoican sunt pe lista artiştilor care vor fi invitaţi la Zilele Oraşului Motru.

Vizualizări: 5,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: