O singură ofertă pentru Casa de Cultură din Târgu Jiu. A primăriei!

Primăria Târgu Jiu a participat la licitaţia organizată luni, 2 aprilie, pentru cumpărarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Primăria a oferit preţul stabilit prin hotărâre de Consiliul Local, respectiv circa 4 milioane lei.

Primarul Marcel Romanescu spune că suma nu este mare, ţinând cont de faptul că municipiul putea pierde acest imobil important. Lichidatorul Consulting Company a scos la vânzare Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu cu 8,7 milioane de lei.  „Când era la 8,7 milioane lei, toată lumea spunea de ce nu ne înscriem. Acum, că suma este prea mare. Totuşi, sunt 3000 de mp, suprafaţă construită. Ce pot să spun... Pe partea cealaltă, nu puteam să risc să o pierd. Este totuşi Casa de Cultură, în centrul oraşului”, a explicat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.    

Imobilul este administrat de firma de lichidare judiciară Consulting Company. Adunarea Creditorilor se va întruni în perioada următoare pentru a analiza oferta înaintată de Primăria Târgu Jiu. Din acest for fac parte cei care s-au înscris la masa credală. Adică Primăria Târgu Jiu, Finanţele şi câţiva angajaţi. „O să-i reconvocăm pe creditori, să le aducem la cunoştinţă că a expirat termenul, să vedem ce ne aprobă. Să analizeze dânşii oferta făcută de primărie”, a precizat Emanoil Ciobanu, reprezentantul Consulting Company, lichidatorul judiciar al Casei de Cultură Târgu Jiu.

Pentru a reabilita clădirea, municipalitatea va trebui să investească încă vreo 4 milioane de lei, bani pe care speră să-i obţină de la Compania Naţională de Investiţii.

Vizualizări: 1,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: