Proiecte finanţate, dar blocate. Primar: N-am bani de cofinanţări!

Bugetele primăriilor din Gorj sunt prea sărace să acopere şi cofinanţările pentru investiţiile aprobate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Un exemplu este Primăria Glogova. Edilul a anunţat că bugetul este prea sărac să-i permită aceste cofinanţări şi va solicita sprijinul Consiliului Judeţean.

Primăria Glogova are patru proiecte ce urmează să fie implementate prin PNDL. Sunt proiecte care privesc modernizări de drumuri, reabilitarea şcolii, a grădiniţei şi a dispensarului din comună. „Am în derulare patru proiecte care necesită nişte cheltuieli pe care cu greu le-aş putea acoperi din bugetul local. Este vorba despre proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. E vorba de cofinanţări în valoare de 750 de mii de lei. Noi avem un buget destul de mic. Faţă de anul trecut, am primit cote şi sume defalcate un pic mai mari”, a spus edilul Gheorghe Alpredi.

Şi salariile vor fi în pericol

Proiectele obţinute prin PNDL au o valoare de aproximativ 10 milioane de lei. Dacă nu va primi bani de la Consiliul Judeţean, primarul  riscă să rămână cu proiectele blocate. „Vom apela la Consiliul Judeţean şi sper ca domnul preşedinte să ne sprijine şi să ne aloce cote şi sume în acest sens. Sigur că în trimestrul IV ar putea fi ceva probleme la salarii. Avem asigurate salariile până acum pentru inclusiv două luni din trimestrul IV. Problema este acum cu aceste cofinanţări pe care noi trebuie să le achităm pentru aceste proiecte prin PNDL”, a mai spus edilul din Glogova.

Vizualizări: 794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: