Absolvenţii de liceu, aşteptaţi să devină şomeri

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj face un apel către toţi absolvenţii de liceu să se prezinte la instituţie, în perioada 27 mai-25 iulie, pentru a intra în evidenţa persoanelor fără un loc de muncă. Asta pentru a putea primi ajutor de şomaj în cazul în care nu îşi găsesc un loc de muncă. „Acest drept se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioadă de 6 luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, al cărei cuantum este de 250 lei”, au declarat reprezentanţii AJOFM Gorj.

Reprezentanţii AJOFM Gorj atenţionează că data absolvirii cursurilor este 26 mai pentru elevii care au promovat la toate disciplinele, indiferent dacă iau sau nu examenul de Bacalaureat. Elevii care nu au situaţia şcolară încheiată se pot înregistra în evidenţele AJOFM în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigenţă. În cazul absolvenţilor de studii superioare, termenul de 60 de zile în interiorul căruia trebuie să se înregistreze la AJOFM curge de la finalizarea studiilor anului terminal.

Totodată, AJOFM Gorj oferă stimulente financiare pentru angajatorii care încadrează asbolvenţi promoţia 2017. „Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţii promoţiei 2017 ai unor instituţii de învăţământ, primesc 900 lei lunar, timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent, începând cu data încadrării în muncă a absolventului”, au mai spus reprezentanţii AJOFM Gorj.

Vizualizări: 1,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: