Un director și o sportivă, cetățeni de onoare ai municipiului Târgu Jiu

Recunoaștere importantă pentru canotoarea Denisa Tîlvescu și directorul general al societății Artego, Viorel David. Cei doi au primit titlul de „Cetățean de onoare”, în cadrul ședinței festive de Consiliu Local ce a avut loc marți, 16 mai, la Sala Maură din Palatul Administrativ, şedinţă programată în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Târgu Jiu.

Viorel David, directorul general al societății Artego, a venit la ceremonie însoțit de copiii săi. „Cred că astăzi e prima zi când ei o să constate ce tată au”, a spus, în glumă, Viorel David. De numele lui David și al fundației pe care o conduce se leagă o sumedenie de acte de caritate făcute de-a lungul anilor. A sprijinit tinerii cu performanţe, a acordat burse elevilor şi studenţilor, a susţinut sportul şi a oferit ajutoare financiare persoanelor cu probleme medicale.

Vizibil măgulit de distincția oferită de autoritățile locale, Viorel David a promis că va rămâne același om și că va continua să sprijine gorjenii. A avut și un mesaj pentru consilierii locali care nu de puține ori fac scandal la şedinţele de Consiliu Local. „Dacă ne adunăm într-un consiliu, de ce ne certăm? Să vadă poporul că eu sunt mai tare de gură decât celălalt? (...) Nu poți să deschizi gura că imediat celălalt te contrazice. Prietene, lasă-mă să spun ce am de spus. De unde Dumnezeu știi ce vreau să spun? Și te contrazice. Dar în loc să te contrazică cu ideea lui, el e liniștit, că și-a făcut datoria. Păi, eu nu-i las să vorbească la ședințe domn’e. N-are cum! Pierdem timpul. Cum să vorbească degeaba? Scrie, propune. Are dreptul să propună. La trei propuneri primește o steluță. Primește steluța imediat”, le-a spus Viorel David celor prezenți la ședință. El le-a mai transmis aleşilor locali să ajute oamenii atunci când au posibilitatea, fără să aștepte ceva în schimb.

„Este o onoare imensă”

Titlul de cetățean de onoare i-a fost acordat și canotoarei Denisa Tîlvescu, multiplă medaliată la competiţiile interne şi internaţionale. La înmânarea distincţiei a fost prezentă sora Denisei, care a explicat că sportiva  se pregătește pentru Campionatele Europene care se vor desfășura săptămâna viitoare în Cehia. „Este o onoare imensă la adresa surorii mele, adusă muncii ei, de 7 ani face canotaj. Ca și sportiv nu s-a dezvoltat la noi în județ, pentru că junioratul l-a făcut la Orșova. Tot timpul a susținut că ea este din Gorj, că este gorjeancă, nici măcar olteancă”, a spus sora Denisei Tîlvescu. 

Denisa Tîlvescu este din Târgu Jiu și a obținut zeci de medalii de aur, argint și una de bronz, la Campionatele Naționale, Balcanice, Europene și Mondiale de Canotaj. În anul 2014, Denisa a cucerit medalia de aur la Olimpiada de Tineret de la Nanjing.

Galerie foto



Vizualizări: 2,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: