Încep înscrierile la Titularizare. Unde se depun dosarele!

Au început înscrierile pentru cel mai important examen din învăţământ. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a anunţat că înscrierile pentru examenul de titularizare se vor încheia luni, 22 mai. Partea proastă este că numărul posturilor titularizabile s-a redus la jumătate.

Absolvenţii de anul acesta care îşi doresc să intre în învăţământ, precum şi cei care fac parte din sistem, însă nu ocupă un post definitiv, mai au o şansă şi în acest an. Perioada de înscriere la Titularizare este 16-22 mai, în intervalul orar 9.00-14.30 iar dosarele vor fi depuse la Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

Cert este că se anunţă deficit de posturi titularizabile, fiind ca în fiecare an discipline pentru care nu este scos la concurs post titularizabil. Astfel, spun reprezentanţii ISJ Gorj, pentru concursul din vară sunt doar 35 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată, din care cele mai multe sunt pe discipline vocaţionale sau educatori-învăţători. „Conform situaţiei întocmite la nivelul inspectoratului mai sunt 105 posturi complete pentru angajare pe perioadă determinată şi alte 357 poziţii fracţiuni de normă pentru angajare pe perioadă determinată”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Potrivit reprezentanţilor din învăţământ, iniţial au fost anunţate 75 de posturi titularizabile, însă acestea s-au înjumătătţit între timp din cauza etapelor premergătoare concursului de titularizare, respectiv transferuri la cerere, completări, restrângeri de activitate. Concursul de Titularizare este programat şi anul acesta la începutul lunii iulie.

Vizualizări: 412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: