Accident de muncă în Cariera Jilţ Nord. Update: A fost solicitat elicopterul SMURD

Update: "Victima accidentului de muncă de la CEO a fost adusă la UPU. Medicii au decis transferul la SCJU Craiova, fiind solicitat elicopterul SMURD", spun reprezentanţii SJU Târgu Jiu.

Update 2: "La data de 17 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au fost sesizați prin apelul 112, de către un bărbat de 48 de ani, din comuna Bolboși, despre faptul că într-o carieră minieră, din comuna Mătăsari,  ar fi avut loc un accident de muncă. 

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că un bărbat de 55 de ani, din comuna Cătunele, în timpul unor lucrări de mentenanță, efectuate la motorul unui buldo-excavator, care se afla în funcțiune, i-ar fi fost prins brațul drept la nivelul palmei.

Bărbatul a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, de unde a fost redirecționat la Spitalul Craiova.

În cauză s-a întocmit  dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă", transmite IPJ Gorj.

Ştire iniţială: Un nou accident de muncă a avut loc la CEO, în urmă cu câteva momente. Un bărbat a fost rănit.

Evenimentul s-a produs în cariera Jilţ Nord. Ambulanţa a ajuns la faţa locului.

"Astăzi, 17.11.2023, în jurul orelor 08:40, unui deservent, în vârstă de 50 ani, salariat al unui prestator din cadrul Complexului Energetic Oltenia, respectiv din cadrul Carierei Jilț Nord , în timp ce executa lucrări de reparații la un buldozer , i-a fost prins membrul superior drept, provocându-i astfel leziuni. 
La fața locului se vor deplasa doi inspectori de muncă din cadrul instituției noastre pentru a efectua primele constatări. 
Victima a fost transportată la Spitalul de Urgență Tg -Jiu în vederea acordării de îngrijiri medicale", spun reprezentanţii ITM Gorj.

Vizualizări: 3,859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: