Acoliţii lui Ciurel au renunţat la clauzele preferenţiale din contract

Cea mai mare parte din cei circa 20 de salariaţi ai CE Oltenia care beneficiau de clauze preferenţiale în contractul de muncă au renunţat la acestea. Principalii colaboratori ai fostului director Ciurel aveau în contract că nu li se poate modifica salariul şi locul de muncă până în 2018.

Soția fostului manager Laurențiu Ciurel este una dintre cele 20 de persoane care au beneficiat din ianuarie anul trecut de un act adițional la contractul individual de muncă, prin care salariul și locul de muncă nu puteau fi schimbate până în 2018. Printre cei care au beneficiat de această clauză preferențială a fost, pe lângă Nicoleta Ciurel, și fina acesteia, Delia Chircă. La fel și șeful de la IT, Constantin Rusta, rudă cu președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, cel care i-a ținut spatele lui Ciurel în ultimii ani. 
Contactată de Digi 24, Nicoleta Ciurel, şef al Biroului de achiziţii şi lucrări cu un salariu de 6.000 de lei pe lună, a spus: „Este o problemă între salariat şi angajator aici, nu este problemă de interes public, cred eu. (Dar a contat faptul că soţul dumneavoastră a fost managerul CEO?) La revedere”. Ion Călinoiu i-a luat apărarea rudei sale: „N-are nicio legătură, este prin alianţă este rudă cu nevasta mea, doi este un profesionist”.
Elena Zamfir, purtător de cuvânt al CEO, a declarat pentru Digi 24 că: „Majoritatea actelor adiţionale au fost anulate până la această dată cu acordul părţilor conform prevederilor codului muncii”. Printre cei care au beneficiat de astfel de contracte sunt Laura Manea - șefa de la Juridic, Valentina Trofin - șefa de la Resurse Umane, Grigore Dădălău - șef Achiziții, care au fost deja demiși de administrația Ciobotărică.

Vizualizări: 1,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: