Cum pot persoanele fizice să cumpere acțiuni Hidroelectrica!

Oferta de vânzare (IPO) de acțiuni Hidroelectrica tocmai a început, micii investitori din România având rezervate cel puțin 11,7 milioane de acțiuni (15% din totalul ofertei). Prețul plătit pe acțiune va fi de 112 lei, iar minimul pe care un român trebuie să îl scoată din buzunar pentru a cumpăra acțiuni Hidroelectrica este de 5.600 lei, informează wall-street.ro.

Perioada de ofertă este 23.06.2023 - 4.07.2023 ( 8 zile lucrătoare), iar data alocării va fi 5 iulie.

„Românii persoane fizice pot trimite ordine de cumpărare, adică pot subscrie acțiuni Hidroelectrica prin intermediul băncilor care intermediază IPO-ul, dar și prin intermediul caselor de brokeraj autorizate să opereze pe Bursa de Valori București (BVB). Așadar intermediarii oficiali ai ofertei sunt BCR, BRD, BT Capital Partners/Banca Transilvania și Swiss Capital. În plus, românii vor putea subscrie și prin intermediul celorlalte case de brokeraj de pe bursă care semnează un acord cu intermediarii mai sus menționați”, informează wall-street.ro.

Cei care nu vor să deschidă cont de tranzacționare dar vor să cumpere acțiuni Hidroelectrica, trebuie să completeze un formular de subscriere, ce poate fi descărcat de la wall-street.ro  și să meargă cu el la intermediarii oficiali ai ofertei (BCR, BRD, BT Capital Partners/Banca Transilvania și Swiss Capital).

„Subscrierea minimă în IPO-ul Hidroelectrica este de cel puțin 50 de acțiuni, adică echivalentul a 5.600 lei (1.128 euro) având în vedere că va trebui (inițial) să plătești 112 lei/acțiune. Spunem ”inițial” deoarece la finalul ofertei va fi anunțat prețul final de ofertă. Acest preț se stabilește în funcție de ordinele trimise de marii investitorii (fonduri de pensii, de investiții etc) și de nivelul total al subscrierilor.

Prețul final de ofertă va fi între 94 și 112 lei. Dacă ai subscrie în oferta Hidroelectrica și prețul final de ofertă va fi mai mic de 112 lei, vei primi înapoi diferența de bani pe care o plătisei în plus”, a mai informat sursa citată.

Un lucru important de menționat este că prețul acțiunilor Hidroelectrica va putea să varieze în orice sens după terminarea IPO-ului și listarea acestora la bursă. Scăderile nu sunt excluse, mai ales dacă mulți investitori care au participat la ofertă decid să își lichideze titlurile imediat după listare.

Totuși, Hidroelectrica rămâne o companie cu perspective solide, în viziunea analiștilor, dividendele generoase pe care le distribuie an de an fiind principalul punct de atracție.

Vizualizări: 1,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: