ACS Viitorul, învinsă și de CSM Slatina!

Penultima etapă a sezonului regulat de Liga 2 a debutat de joi, la Chiajna, unde CSC Dumbrăvița a produs surpriza, câștigând cu 2-0 meciul cu Concordia. În meciul de sâmbătă de la Târgu Jiu nu a fost nici o surpriză, chiar dacă oaspeții de la CSM Slatina s-au impus cu 2-1, având în vedere evoluțiile slabe ale echipei vâlcene ACS Șirineasa, numită acum ACS Viitorul.

 Dumbrăvița și Chiajna nu vor juca în play-off în partea a doua a campionatului, după meciul din această etapă și la fel vor face și vâlcenii de la ACS Viitorul, fostă ACS Șirineasa, care își dispută acum meciurile de pe teren propriu pe terenul de la Târgu Jiu, după ce anul trecut au încheiat jocurile oficiale la Severin.

Trebuie reamintit, celor care au uitat cum a ajuns această echipă să joace la Târgu Jiu, și încearcă să o identifice cu un vechi simbol al Gorjului, că ACS Viitorul este: „(fosta ACS Șirineasa; după 17 iulie 2018, ACS Energeticianul) este o echipă de fotbal fondată la Șirineasa, județul Vâlcea, România. Meciurile echipei se disputa pe Stadionul Municipal Târgu Jiu”, așa cum este descrisă echipa chiar de pagina de facebook oficială a suporterilor. După ce a fost cumpărată de la Vâlcea de un afacerist local, echipa vâlceană a jucat la Petroșani, sub numele ACS Energeticianul, apoi a retrogradat în Liga 3, dar a luat ulterior locul celor de la Luceafărul Oradea din Liga 2, echipa bihoreană, care avea aceiași patroni, fiind lăsată apoi să intre în faliment. După ce Luceafărul Oradea a jucat o perioadă la Severin, a luat numele actual, ACS Viitorul Târgu Jiu și a jucat pe ambele stadioane, și la Severin și la Târgu Jiu meciurile de pe teren propriu.

În meciul de sâmbătă de la Târgu Jiu, CSM Slatina a câștigat cu scorul de 2-1 jocul cu ACS Viitorul care, după un stagiu de pregătire efectuat în afara țării, unde s-a lăudat cu amicale puternice, a reușit acum să bifeze a treia înfrângere consecutivă din acest an.

Scorul a fost deschis în minutul 11 de Robert Riza care a profitat de pasa greșită a lui Idrissou Toure către propriu portar, Geantă a ieșit și a respins direct în jucătorul nou-adus în această iarnă de Oprescu, la circa 13 metri lateral dreapta, iar balonul a ricoșat direct în poartă.

În minutul 37 scorul a devenit egal, 1-1, după ce Savu a pasat lung pentru Alexandru Gîrbiță care a preluat și a pătruns în careu reușind să înscrie singurul gol al echipei sale din ultimele trei etape, după ce echipa sa pierduse clar partidele cu Șelimbăr (0-3) și Steaua (0-5).

Din minutul 45 scorul a devenit 1-2 după ce fostul pandur Valentin Alexandru a preluat la 25 de metri de poarta adversă, ușor lateral stânga, a pasat pentru Călin Toma, care a pătruns în careu și a finalizat la colțul lung, cu un șut din circa 12-13 metri lateral, pe lângă piciorul stâng al lui Geantă, portarul care încasase etapa trecută cele cinci goluri de la Steaua.

Cu acest eșec cei de la ACS Viitorul sunt matematic în play-out și se vor lupta în partea a doua a sezonului pentru salvarea de la retrogradare.

Vizualizări: 481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: