Acționarii CEO au aprobat tranzacția cu RAAN

Acționarii Complexului Energetic Oltenia au aprobat solicitarea Directoratului privind încheierea unei tranzacții cu Regia Autonomă pentru Activități Nucleare, având drept scop suspendarea executării silite a unei sume de 125 de milioane de lei în vederea recuperării creanței pe alte căi. Mai exact, RAAN garantează suma de 125 de milioane de lei cu terenuri, clădiri, stocul de apă grea și alte bunuri, iar banii din vânzarea acestora vor ajunge în contul CE Oltenia.

Adunarea Generală a Acționarilor menționează însă în hotărârea luată în iunie 2017 că „întreaga responsabilitate privind necesitatea și oportunitatea încheierii acestui contract de tranzacție, cât și privind clauzele stipulate în contractul de tranzacție astfel încât să nu fie prejudiciată societatea, revine Directoratului și Consiliului de Supraveghere”.

Directoratul CE Oltenia estimează că prin această tranzacție va recupera trei sferturi din creanța de 125 de milioane de lei, din care prin executare silită abia a reușit să recupereze 16.700 de lei în doi ani. Printre bunurile care vor fi prinse în tranzacție sunt 114 hectare de teren care pot fi ușor valorificate, o parte din stocul de apă grea în valoare de 37 de milioane de lei, care ar putea fi cumpărat de o instituție de stat care urmează a fi înființată special în acest sens, rețeaua de termoficare a orașului Drobeta Turnu Severin, estimată la 40 de milioane de lei, care ar putea fi cumpărată de primărie.

Vizualizări: 2,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: