Incendiu la Termocentrala Turceni. Mai funcţionează doar un singur grup energetic!

Probleme pentru CE Oltenia, după ce blocul energetic nr.4 al Termocentralei Turceni s-a defectat în urma unui incendiu care a izbucnit în timpul funcționării. Centrala mai are doar un bloc în funcțiune, grupul energetic nr. 5, celelalte fiind ori în reparații, ori în revizii planificate.

Timp de circa șase ore s-au luptat pompierii gorjeni pentru a stinge incendiul care a izbucnit marți noaptea la grupul energetic nr. 4 de la Termocentrala Turceni. Intervenția a fost una dificilă din cauză că incendiul a fost la înălțime, mai exact la cota 36 metri. Angajații termocentralei sunt cei care au observat flăcările care au cuprins benzile transportoare din cauciuc. „Intervenția pompierilor a fost foarte dificilă având în vedere cota la care s-a intervenit, spațiile înguste și fumul foarte dens (...). Sursa probabilă de aprindere: avarie tehnologică- efectul termic degajat de un cazan de încălzire. Au ars aproximativ 100 metri de cablaje electrice”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Acum, CE Oltenia va trebui să evalueze pagubele, să verifice ce instalații nu mai funcționează, astfel încât să repună grupul nr.4 în funcțiune, în vederea asigurării contractelor de energie încheiate. Directorul SE Rovinari a explicat că termocentrala de la Turceni mai funcționează doar cu un grup în momentul de față. „Era bloc în funcție, care producea, în medie, 250 de MWh. Erau 3 grupuri la Rovinari, 2 la Turceni, acum numai unul, 1 la Ișalnița și 1 la Craiova II. Și toate erau pentru ziua următoare (n.red Piața Zilei Următoare-PZU), dar aveau și contracte. Erau necesare toate. Turceniul are doar blocul 5 în funcție acum, unul în reparație și este oprit, unul în reparație planificată și unul în reparație accidentală, și acum este oprit și acesta. Trebuie să repare grupul 4”, a explicat Ion Pisc, directorul SE Rovinari.    

Grupul energetic nr. 3 de la Termocentrala Turceni a fost scos din uz și introdus într-un program de reparații acum mai bine de o lună. Și grupul 7 este în reparații și a funcționat până nu de mult, chiar dacă SE Turceni nu deține autorizație de funcționare pentru acesta.   

Vizualizări: 3,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: