Activități organizate de Școala Populară de Arte, cu ocazia zile de 24 ianuarie

Profesorii coordonatori și cursanții din cadrul Școlii Populare de Arte Târgu Jiu se pregătesc să marcheze, atât online, cât și fizic, data de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. 

Cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, în Târgu Jiu, Motru, Arcani, Bolboși, Polovragi, Drăgotești, Crasna, Novaci, Săcelu, vor fi organizate spectacole folclorice și expoziții de pictură, țesături și artă digitală, care vor ilustra frumusețea și diversitatea culturii române.

Spectacolele folclorice vor oferi o incursiune captivantă în bogata moștenire culturală a Gorjului, evidențiind tradițiile și obiceiurile care au contribuit la formarea identității naționale. 

”Expozițiile de pictură, țesături și artă digitală vor aduce laolaltă creații ce reflectă diversitatea talentului artistic. Picturile vor transmite emoții și povești captivante, țesăturile vor fi mărturie a meșteșugului tradițional, iar arta digitală va demonstra că evoluția tehnologică poate îmbina cu succes tradiția și inovația. Evenimentele organizate de instituția noastra cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române reprezintă nu doar o celebrare a trecutului, ci și o afirmare a identității noastre colective și a diversității care ne îmbogățește”,transmit reprezentanții Școlii Populare de Arte.

Galerie foto


Vizualizări: 509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: