"Actor gorjean de Cannes, caut sponsor pentru a merge la festival"

Cam aşa ar putea suna un anunţ pe care actorul gorjean Ionuţ Stoica ar putea să îl dea în orice publicaţie locală. Pandurul a relatat la începutul anului despre faptul că artistul de la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu a fost ales să joace în ultimul film al lui Corneliu Porumboiu, botezat pe atunci "Intermediarul", pelicula având la vremea respectivă toate şansele să fie selectată pentru festivalul de la Cannes. Timpul s-a scurs repede, festivalul se ţine la mijlocul lunii viitoare, iar filmul, sub o altă denumire, a fost selectat pentru a rula la Cannes. Evident că o asemenea veste l-a bucurat şi pe Ionuţ Stoica, actorul gorjean având însă şi motive de tristeţe pentru că leafa de la teatru nu-i permite să meargă la Cannes. Artistul a primit vestea din scurt şi acum încearcă să găsească gorjeni cu suflet mare şi conturi neafectate foarte mult de criză pentru a-i sponsoriza deplasarea spre capitala filmului european. Cu jena de care doar marii artişti dau dovadă în momentele de glorie ale carierei, Stoica nu are încotro şi recunoaşte că mizează pe sprijinul eventualilor sponsori pentru a nu rata ocazia de a călca pe faimosul covor roşu de la Cannes. 
 "Cred că sunt printre primii gorjeni, dacă nu chiar primul, care joacă într-un film care este selectat pentru renumitul festival de la Cannes. Este un vis pentru orice artist să ajunge să calce pe covorul roşu de acolo, din fericire am aflat că filmul este selectat pentru a rula la mijlocul lunii viitoare în timpul festivalului, numai că am o problemă, cea financiară, care mă poate lăsa acasă. Voi încerca să găsesc un sponsor căruia să-i fiu recunoscător toată viaţa pentru a putea merge şi eu la Cannes. Cred că ar fi o mândrie şi pentru Gorj, mai ales că în toamnă sunt şanse mari să aducem filmul şi la Târgu Jiu pentru a-i face o festivitate de premiere locală. Eu îmi doresc să organizăm festivitatea respectivă aici, în oraşul lui Brâncuşi, dar sper ca până atunci să reuşesc să strâng banii necesari, o sumă de circa 1000 de euro, probabil, nici nu ştiu exact cât mă poate costa, pentru a ajunge la festivalul de la Cannes", spune artistul gorjean.
 Filmul a fost redenumit în "Poliţist. Adjectiv", un nume destul de complicat, în film Stoica jucând rolul unui poliţist implicat într-o anchetă într-un orăşel de provincie. Rolurile principale sunt jucate de Dragoş Bucur şi de Vlad Ivanov, cei doi apărând deja alături de Stoica în secvenţe care rulează pe internet. Una din aceste secvenţe reprezintă momentul decisiv al peliculei, scena fiind o discuţie despre conştiinţă, discuţie ce durează vreo 20 de minute într-un birou de Poliţie. Dragoş Bucur refuză să participe la un flagrant pentru prinderea a trei tineri suspecţi, iar asta generează o întreagă discuţie cu şeful spu, Vlad Ivanov, în scena ce poate fi văzută pe internet fiind prezent şi Ionuţ Stoica.
 


Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: