Clătite sănătoase fără făină și fără zahăr

Şi cei care sunt la dietă după sărbători sau pur şi simplu vor să mănânce sânâtos  pot pregăti rapid clătite speciale fără făină şi fără zahăr. Există o serie de combinaţii de ingrediente care te ajută să prepari rapid clătite pe care le poţi mânca fără grija că te vei îngrăşa.

Pentru a prepara aceste clătite ai nevoie de trei ingrediente de bază. Şi nu trebuie să foloseşti deloc făină, deoarece este înlocuită cu un ingredient sănătos. Mai mult, nici zahărul nu este prezent în această reţetă fiind folosit un alt îndulcitor mai sănătos. Poate că acestea nu vor mai fi la fel de pufoase, dar sunt delicioase, cu margini crocante şi moi la mijloc.

Ingrediente:

2 banane coapte bine,

2 ouă,

50 grame de fulgi de ovăz,

1 linguriţă cu scorţişoară

Sirop de arţar

ulei

Mod de preparare: Se pisează bananele cu furculiţa, se adaugă ouăle şi se amestecă bine împreună. Apoi se pune scorţişoara, sau vanilie dacă preferi alte arome, fulgii de ovăz şi se mixează bine.

Foloseşte pentru a le găti o tigaie nonaderentă încinsă la foc mediu, cu puţin ulei, adaugă aluat în mijloc şi nivelează-l cu lingura. Se lasă 2-3 minute, după care se întoarce pe cealaltă parte. Se pot orna cu felii de banană, nuci miere sau sirop de arţar.

Vizualizări: 1,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: