Rețetă de maioneză dietetică, cu brânză

Maioneza este prezentă în multe salate, de regulă, dar mulţi dintre cei care sunt la dietă evită să o folosească din cauza uleiului. Există însă şi reţete de maioneză dietetică.

Când e vorba de maioneza clasică, cu ulei, puteți socoti 80 calorii pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine.

Salata boeuf este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele și carnea dar şi murăturile și mazărea. Iar dacă mai adăugăm şi maioneză cu ulei numărul de calorii va fi extrem de mare. 

Există însă maioneză dietetică şi care se prepară fără ulei. Această rețetă simplă înlocuiește cu succes reteța traditională de maioneză, în special pentru cei care vor sa mănânce sănătos sau sunt la dietă.

Ingrediente: 1 gălbenuș de ou fiert tare, 1 gălbenuș crud, 1 lingură de muștar simplu, 4 -5 linguri de brânza de vaci, sare.

Mod de preparare: Într-un bol pentru mixer se adaugă gălbenușul fiert şi se sfârâmă bine cu ajutorul unei furculițe. Peste acesta, se adaugă gălbenușul crud și muștarul. Se mixează foarte bine, la viteză maximă. După ce s-a obținut o compoziție omogenă, care își mărește ușor volumul, se încorporează treptat brânza de vaci, mixând la viteză medie. La final, se adaugă sare după gust.

Vizualizări: 1,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: