O nouă televiziune de ştiri se va lansa în România

O nouă televiziune de știri va apărea în curând în România şi va fi construită pe baza unui post TV deja existent. Euronews a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica București pentru a lansa EURONEWS ROMANIA, un canal de știri nou, pentru vorbitorii de limba română.

Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va difuza știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme online, a informat realitatea.net. Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în UE şi va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente, UPB Sigma TV.

Ediţia în limba engleză a Euronews este deja disponibilă pentru milioane de români, însă noul proiect îşi propune să aducă publicului local un mix relevant de ştiri europene difuzate în limba română.

Noul canal tv de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles, care vor lucra conform valorilor Euronews, precum independenţa, imparţialitatea şi linia editorială „All Views” (Toate Perspectivele) a canalului. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local.

Redactorul-şef al canalului românesc va fi recrutat de Euronews şi va fi angajat al staţiei mamă. Euronews va înfiinţa şi prezida un comitet editorial care va defini, în special, orientările editoriale strategice, linia editorială şi echilibrul general al programelor, în conformitate cu valorile fundamentale ale mass media precum independenţa editorială, libertatea de exprimare şi imparţialitatea.

Vizualizări: 1,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: