Acuzaţi că profită de drama propriului copil. Unde sunt banii?

Acuzaţii grave pentru părinţii băieţelului de trei ani din Bumbeşti Jiu, lovit la ochi de un leagăn. Un român stabilit în Anglia, care a ajutat familia să strângă banii necesari operaţiei, a ajuns să regrete sprijinul acordat. Accidentul a avut loc la începutul lunii iunie, dar copilul nu a fost operat, deşi au fost strânşi banii necesari.

Marius Simionică, un român aflat la muncă în Anglia și implicat în diverse campanii umanitare, prin care i-a ajutat pe copiii sărmani din România, nu a rămas insensibil la necazul lui Dănuț Flavian Tudor. A demarat o campanie de strângere de fonduri, iar românii au donat aproape 10.000 de lire sterline pentru ca micuţul să facă operaţia care să îi redea vederea.

Pe parcursul campaniei de strângere de fonduri, dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie din București, a menționat că transplantul de cornee este gratuit. „Din păcate, nu sunt mulţi donatori. Dacă la alte organe se găsesc mai uşor, când e vorba de cornee, situaţia se complică. Nu sunt mulţi donatori, iar la copii e cu atât mai dificil”, a spus Monica Pop.

Campania de donații era însă în plină desfășurare, iar pe parcursul acesteia familia băiatului a început să își schimbe atitudinea față de binefăcătorul din Anglia. Simionică a povestit pe contul său de Facebook despre cererile repetate ale părinţilor pentru a primi bani care nu aveau legătură cu intervenţia chirurgicală pentru care fusese iniţiată campania.

„S-au transformat în profitori”

Simionică spune că acuzele aduse de părinţi primarului din localitate s+-au dovedit neadevărate. „S-a dovedit că Primăria le-a acordat absolut tot sprijinul și i-a asigurat că absolut toate cheltuielile în ceea ce îl priveşte pe Daniel vor fi suportate din fondurile Primăriei. Însă ei au refuzat și au cerut bani cash (100 de milioane, adică 10.000 lei). Bineînțeles că părinții au fost refuzați și atunci au înaintat o plângere în instanţă cerând daune de 100.000 Euro!!! (…)Din părinții care cereau disperați ajutor s-au transformat în profitori și au tot solicitat bani pentru ''diverse'' cumulând un total de peste 2200 Euro până în momentul ăsta și plus bani pentru consultaţie la București. Când le-am spus că nu este ok așa și că am și eu nevoie de niște dovezi pe ce se cheltuiesc banii respectivi, având în vedere că încă nu a avut loc operația propriu zisă și ținând cont de faptul ca s-a cheltuit deja o sumă exagerat de mare pentru un consult și trei sticluțe de picături... atunci au trecut la ameninţări de genul: las că spunem noi pe facebook că folosiţi banii pentru alţii!”, a scris Marius Simionică într-o amplă postare, în care a explicat ce s-a întâmplat.

Plângere pentru recuperarea banilor

Românul din Londra a decis să nu mai trimită familiei din Bumbești Jiu niciun ban, marţi el urmând să fie prezent la București la spitalul unde copilul va fi supus unei intervenţii chirurgicale. Marius Simionică a anunţat încă de la începutul campaniei de strângere de fonduri că va fi prezent la București în ziua efectuării operaţiei pentru a se asigura că totul decurge bine pentru micuţul pacient. Simionică a făcut public un mail primit de la Direcția pentru Protecția Copilului Gorj, prin care era informat că, vineri, o echipă a DGASPC Gorj a fost la Bumbești Jiu la domiciliul minorului și părinții acestuia s-au angajat în scris că marți se vor prezenta la spital la București.

Pe contul său Simionică a anunțat și care este următorul pas în relația cu părinții băiatului. „M-am gândit extrem de bine și am decis să merg cu ei în instanță și să plătească înapoi fiecare leu cheltuit în alte scopuri decât pentru copil. Nu e posibil sa fim jigniţi pe munca și banii noștri. Așa că domnul Cosmin Vasile să îți pregătești dovezile pentru fiecare leu primit”, a mai menționat Simionică.

Reacţia părinţilor

Mama băiatului a încercat să transmită scuze, mai ales că oamenii au început să o acuze că nu l-a supravegheat pe cel mic atunci când a fost în parc și s-a produs accidentul. Maria Tudor le-a cerut oamenilor să nu o mai jignească, dând asigurări că nu doreşte decât binele băieţelului ei. „Vă rog frumos, încetaţi cu jignirile şi cu denigrările. Cu sau fără ajutorul dvs. de a face sesizări către Protecţia Copilului oricum mergeam la operaţie cu Flavian! Nu ne interesează decât ca el să îşi recapete vederea! Haideți să încetăm cu toate aceste comentarii și să ne îndreptăm către Flavian! Cu Dumnezeu înainte! Am greșit și eu cu acea postare, ați greșit și dvs. cu jignirile și denigrările și îmi cer scuze către dvs și către domnul Marius Simionică. Și ca să fie de înțeles nu ne interesează banii, ne interesează ca Flavian să îşi recapete vederea”, a comentat mama băiețelului.

Vizualizări: 3,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: