Acuzație: Primăria a acoperit cu pământ gunoaiele care trebuiau strânse de voluntari.

Autoritățile locale din comuna Turcinești ”au intervenit înaintea” campaniei de ecologizare anunțate de o tânără din localitate pentru sâmbătă. Și nu vorbim de o intenție bună, ci de faptul că munții de gunoaie au fost îngropați sub pământ de către utilajele primăriei.

O tânără din comuna Turcinești a luat inițiativa pentru a curăța comuna de gunoaie și a organizat o acțiune de ecologizare a Aleii Zăvoiului Jiului, sâmbătă, 13 aprilie, când erau așteptați să participe săteni dar și voluntari. Inițiatoarea ar fi avut nevoie de un utilaj de la primărie să transporte deșeurile strânse, însă autoritățile au intervenit mai rapid decât era de așteptat și au acoperit gunoaiele cu pământ.

”Haideți să urmărim cum o intenție bună s-a dus pe apa sâmbetei datorită acțiunii conducerii Primăriei Turcinești, care, apropo, a trimis utilajele fix acum, imediat după ce am anunțat că mergem noi să facem curat, chiar dacă în atâta timp nu au putut să intervină. Așadar, în dimineața zilei de 8.04.2024, s-a întâmplat acest lucru, toate grămezile cu gunoaiele ce urmau să fie strânse de voluntari sâmbătă au fost împinse și îngropate sub pământ, după cum se poate vedea în poze și în filmare! Cum să faci asta și să crezi că este în regulă? Era mai simplu să le ridice de acolo și să le ia de tot dacă tot voiau să facă o faptă bună. Îmi este rușine de rușinea celor care au permis așa ceva! Toate gunoaiele ce urmau să fie strânse și erau puse în grămezi sunt acum sub mormane de pământ. De ce nu... este bine să băgăm gunoiul sub preș”, susține Andreea Stoica.

Contactat telefonic, primarul din comuna Turcinești, Dumitru Modrea, nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere cu privire la aceste acuzații. Din poze se văd clar mormanele de pământ amestecate cu gunoaie.
 
 
 
 
 
 

Vizualizări: 1,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: