Compartimentul de recuperare neurologică, căutat de bolnavi

Tot mai mulţi pacienţi aleg să se trateze la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, spune conducerea unităţii, explicând astfel motivul pentru care multe dintre secţiile spitalului sunt aglomerate în această perioadă. Îmbulzeală mare este şi pe Secţia de Neurologie, care dispune de circa două luni şi de un compartiment de recuperare. „Scopul nostru este să punem pacienţii pe picioare”, spun kinetoterapeuţii spitalului.

Cele mai aglomerate secţii ale spitalului judeţean sunt cele de Neurologie, Cardiologie, Balneologie şi Medicină Internă II. Media de pacienţi internaţi pe aceste secţii este de 50. Din cauza vremii reci se prezintă mulţi pacienţi cu pneumonii.

Şi numărul accidentelor vasculare a crescut în ultima vreme, îngrijorător fiind faptul că persoane şi cu vârsta de 40 de ani se prezintă cu astfel de afecţiuni. „În Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, în acest moment, avem o aglomeraţie foarte mare datorită numărului mare de pacienţi care ni s-au adresat din două motive. Unul este calitatea serviciului medical în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi doi, foarte multe cazuri care plecau în clinici universitare rămân în judeţul Gorj pentru diagnostic şi tratament”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul unităţii spitaliceşti.

Mulţi pacienţi optează să facă recuperare neurologică la Târgu Jiu, mai ales că de câteva luni a fost amenajată şi o sală de recuperare dotată cu spalier şi bare paralele. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 10 mii lei şi a fost realizată din fonduri proprii. „Sunt 10-12 paturi pentru pacienţii cu recuperare neurologică. Este un pas important pentru pacienţii oraşului şi din judeţ pentru că mulţi dintre ei nu ştiu ce este recuperare şi că pot să-şi recupereze funcţiile. Până acum mergeau în alte oraşe pentru a face această recuperare. Suntem la început, dar cu toate acestea cerinţa este mare. Noi încercăm în primul rând să punem pacienţii pe picioare, să le recuperăm echilibrul. Obiectivul nostru este să părăsească patul”, a explicat Codruţa Tomescu, kinetoterapeut în cadrul spitalului.

Compartimentul de recuperare urmează să fie dotat şi cu bicicletă de recuperare, bandă pentru mers şi alergare, placă de echilibru, şi altele. Recuperarea neurologică este foarte importantă pentru ca bolnavul să poată duce o viață normală și să nu devină o povară pentru familie.

Vizualizări: 2,586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: