Acuzații de șantaj la Pandurii Târgu Jiu. „Mă simt ca un rahat”

Abuz în serviciu, şantaj şi îngrădirea dreptului la muncă sunt cele trei acuzații grave aduse de fostul pandur Filip Mrzljak clubului de fotbal din Târgu Jiu. Mrzljak este jucătorul Astrei, dar pentru a putea fi legitimat înaintea meciului cu azerii de la Zira a trebuit să semneze că renunță la un litigiu de 40.000 de euro cu Pandurii.

Filip Mrzljak nu a fost plătit timp de șase luni la Pandurii Târgu Jiu, la fel ca aproape toți colegii lui. Doar încrederea în antrenorul Edi Iordănescu l-a făcut să rămână în Liga I, la Astra Giurgiu, deși experiența de la Pandurii o consideră traumatizantă.

Croatul a depus memoriu la FIFA, dar contractul a fost de așa natură că nu a putut să plece până nu a semnat că renunță la cei 40.000 de euro. „Contractul s-a rupt unilateral din moment ce am depus memoriu la FIFA, iar acest lucru mi-a dăunat. De asta am stat pe tuşă de la începutul anului şi nu am putut semna cu altă echipă. Procesul era în plină desfăşurare. Capetele de acuzare împotriva lor ar fi abuz în serviciu, şantaj şi îngrădirea dreptului la muncă”, a spus Mrzljak pentru prosport.ro.

„Știu că voi înşelaţi oamenii”

Fotbalistul îi acuză pe Marin Condescu și pe lichidatorul judiciar de la Pandurii că au făcut glume pe seama lui și l-au ținut să aștepte. „I-am spus că ştiu că voi înşelaţi oamenii (...). Ei nu fac lucruri umane. Sunt o fiinţă umană, nu sunt robot. Trebuie să fii corect. Eu am fost corect. Mă simt ca un rahat acum. De cinci zile, de când am primit acea hârtie din partea lor mă simt ca un rahat. Am lucrat pe gratis”, a mai spus fotbalistul.

Marin Condescu, creditor la Pandurii, îi ia apărarea lichidatorului judiciar, despre care spune că ia decizii în baza hârtiilor. În plus, ar fi fost inițiativa celor de la Astra, care îl voiau pe Mrzljak. „Nu a fost iniţiativa noastră, a fost iniţiativa celor de la Astra în privinţa acelei hârtii. Astra să recunoască că ei au avut iniţiativa. El, dacă zice că a fost şantajat, renunţă la document şi revine la starea iniţială. Înseamnă că Astra nu-l poate legitima. Dacă Astra şi jucătorul consideră că a fost un document cum gândesc ei, foarte bine. Se anulează legitimarea şi revine la Pandurii şi joacă în B”, a spus Condescu la ProSport.

Vizualizări: 1,825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: