Acuzații grave: Are hematom și piciorul rupt. Nu am adus-o așa la spital

Familia unei bătrâne din județul Gorj acuză Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu de faptul că nu a avut grijă de aceasta. Este vorba despre o femeie de 72 de ani care a fost internată în urmă cu trei săptămâni cu suspiciunea că este infectată cu Covid-19. Fiica bătrânei acuză cadrele medicale că nu au avut grijă de mama ei, aceasta fiind găsită cu piciorul vânăt și rupt.

Fiica bătrânei mai acuză faptul că mama ei a fost plimbată între spitale ore în șir, însă fără a i se face vreo investigație. Femeia spune că, atunci când a mers în vizită la mama ei, bătrâna era vânătă pe picioare, având un hematom. Cerând explicații cu ce s-a întâmplat cu mama ei, cadrele medicale i-au spus că ar fi căzut.

”Nu puteam să o mai țin acasă. De la noi, de acolo, au trimis-o la Pasarela. De la Pasarela au trimis-o la 700 și inapoi. A fost plimbată între toate spitalele. Dintr-o căzătură, a căzut la spital și și-a făcut hematomul ăla, la picior”, a spus Florina Răscol, fiica pacientei.

Femeia spune că mama ei are și piciorul rupt. ”A treia săptămână când am venit am găsit-o cu piciorul rupt. Am întrebat să mi se dea și mie o explicație cum s-a întâmplat. Ce fac eu cu ea în halul în care este acum? Zice că a căzut. Cum ai căzut? Zicea că a luat-o cu niște clește. Nu știe să-mi explice și mie, să știu și eu”, mai spune femeia.

Spitalul se apără și spune că pacienta ar fi căzut din pat de mai multe ori, acasă, dar și o dată în baia spitalului. ”Pacienta s-a prezentat la camera de gardă a SJU Târgu-Jiu pe 14 noiembrie 2021, fiind internată la Secția Nefrologie, iar pe 15 noiembrie 2021, a fost transferată la Secția Boli Infecțioase-Compartimentul ATI Covid. Aici a stat internată 14 zile. La internarea în ATI Covid, medicul a observat că pacienta prezenta echimoze pe picioare, fapt care i-a fost adus la cunoștiință fiicei doamnei. Aceasta i-a transmis telefonic medicului că mama sa a căzut din pat la domiciliu, de mai multe ori, iar doctorul a notat în foia de observație acest lucru - prezența unor echimoze rezultate în urma unui traumatism la domiciliu.  De la ATI Covid, după negativare, pacienta a fost transferată pe 29 noiembrie 2021 la Secția Medicală 2 pentru recuperare post Covid. Avea sondă urinară și, contrar recomandărilor medicilor de a rămâne la pat și de a apela butonul de urgență în caz că are nevoie de ceva, pacienta s-a ridicat și a mers la baie. A căzut în baia secției, o infirmieră auzind-o exact în momentul în care s-a accidentat și a intervenit. Acum pacienta se află internată la Secția Ortopedie Traumatologie, având fractură de femur stâng și echimoze multiple”, a spus Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Fiica femeii este hotărâtă să acționeze unitatea medical în judecată. ”Vreau să merg mai departe, vreau să fie dreptate, să se facă dreptate. Ce face eu cu ea acum? O să dăm spitalul în judecată”, a mai spus fiica bătrânei.

Vizualizări: 5,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: