Adrian Popescu, Nică de la „Teatrul Elvira Godeanu“

Are 11 anişori şi de mai bine de şase ani joacă alături de marii actori ai Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” împărţind aceleaşi emoţii şi aplauze. Adrian Popescu nu s-ar mai vedea făcând altceva în afară de spectacol şi nu ar renunţa niciodată la teatru. Actorii profesionişti au doar cuvinte de laudă pentru tânărul artist care a crescut sub ochii lor.

Lumea teatrului nu mai are niciun mister pentru Adrian Popescu, un tânăr de numai 11 ani care trăieşte înconjurat numai de spectacol şi magie. Trăieşte în această lume de mai bine de şase ani şi chiar dacă nu a trecut de vârsta copilăriei, Adrian îşi mai aminteşte şi acum de primul spectacol pe care l-a jucat pe scena teatrului. „Eram la grădiniţă şi am venit la teatru împreună cu ceilalţi colegi şi cu doamna educatoare. Atunci Alex m-a ales să joc într-un spectacol care se numea „Moş Crăciun” şi aveam rolul unui spiriduş”, a mărturisit tânărul actor.

Familie de actori

Acesta a fost începutul unei lungi aventuri printre decoruri şi totodată a fost primul şi singurul spectacol la care, pe Adrian l-au copleşit emoţiile. „Acum mă simt foarte bine pe scenă, nu am emoţii şi nu mi s-a întâmplat niciodată să uit sau să mă încurc”, a precizat Adrian. Şi chiar dacă i s-ar fi întâmplat să aibă acest ghinion, situaţia ar fi fost pe loc remediată de mama acestuia, care face şi ea parte din această lume, fiind sufleor în cadrul teatrului „Elvira Godeanu”. „Părinţii mei fac parte din această lume şi probabil de aici şi această atracţie, dar chiar şi aşa nu-i las să mă ajute. Mama este sufleor dar i-am spus să nu-mi şoptească niciodată, să mă lase pe mine să mă descurc iar tata este maşinist şef. Este inevitabil să nu aud de teatru în casă”, a mărturisit Adrian Popescu.

A jucat până în prezent în patru spectacole şi mărturiseşte că toate rolurile au fost pe placul lui, îndeosebi rolul lui Nică din spectacolul „Pupăza din tei”. „Nică este exact copilul care mă reprezintă, jucăuş şi năzdrăvan însă am avut şi alte roluri în piese ca „Pinocchio” sau „Moş Crăciun”. Nu este uşor, dar nici foarte greu dacă îţi place. Mie îmi place să fiu pe scenă”, a declarat micul actor.

Părinţii sunt foarte mândri de odrasla lor, iar actorii profesionişti cu care Adrian împarte scena vorbesc de el ca de un mic talent pe care l-au văzut crescând în spatele decorurilor. „Suntem atât de familiari cu el încât am şi uitat să îl iau în calcul pentru acest rol. Iniţial am avut alt Nică, dar într-o zi am descoperit că primul Nică a crescut şi nu mai corespundea cu datele necesare. Adrian este spontan, avid după cunoaştere, obsesiv de serios, transmite foarte bine de pe scenă. Este deopotrivă copil şi matur, are această capacitate, se pune uşor în pielea unui personaj”, a declarat Ioan Alexandrescu, actor.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: