Şefa OPC: ”Bărbaţii s-ar plictisi dacă nu ar concura cu femeile”

Mihaela Răducan, comisarul şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Gorj, este printre puţinele femei din Gorj care au reuşit să-şi facă o carieră într-o lume a bărbaţilor. Aceasta spune că niciodată nu a simţit vreo ostilitate din partea reprezentanţilor sexului opus. Munca a constituit un colac salvator pentru ea atunci când viaţa a supus-o la grele încercări.

În majoritatea oraşelor din ţară funcţia de comisar şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului este ocupată de un bărbat. Nu aşa se întâmplă la Gorj. Chiar dacă este greu să răzbeşti într-o lume a bărbaţilor, Mihaela Răducan consideră că femeile ar trebui să aibă mai mult curaj pentru a putea fi în prima linie. “Chiar dacă pentru o femeie este mult mai greu să demostreze că este un bun manager, cred că femeilor ar trebui să nu le mai fie teamă să aspire la funcţii de conducere dacă sunt pregătite profesional. Reprezentantele sexului frumos au imaginaţia mult mai bogată, iar bărbaţii ar putea fi stimulaţi la gândul că vor fi întrecuţi de o femeie. Toţi bărbaţii ar trebui să recunoască faptul că s-ar plictisi, dacă nu are avea printre colegii de serviciu şi femei ”, a declarat Mihaela Răducan.

Comisarul şef crede că şansele femeilor depind de educarea băieţilor. “Şansele femeilor profesioniste vor fi mai mari dacă mamele de băieţi îi vor educa pe copiii lor în spiritul libertăţii în gândire pentru ca femeile să poată avea întotdeauna ceva de spus”, a declarat Mihaela Răducan. “Nu le-am cerut niciodată colegilor mei să facă ceva ce eu nu ştiu. În administraţie se parcurge un drum foarte greu. Legislaţia trebuie aplicată în teren”, a mai precizat comisarul şef.

Cariera-colacul salvator

Mihaela Răducan este o femeie puternică pe care necazurile vieţii n-au reuşit s-o doboare. Chiar dacă şi-a pierdut soţul pentru atunci când avea cea mai mare nevoie de el, a depăşit cel mai nefericit moment din viaţă.. prin muncă. “De dragul fiului meu am hotărât să lupt cu viaţa. Am strâns din dinţi şi am mers mai departe. Pentru mine munca la serviciu a fost salvatoare în momentele grele. De fiecare dată când ai vreun necaz munca îţi mintea ocupată şi reuşeşti să faci faţă suferinţei. Cel mai bine ar fi dacă ai avea lângă tine o familie. Lângă mine au rămas doar părinţii care au preluat o parte din atribuţiile pe care le împărţeam cu soţul meu”, a precizat Mihaela Răducan.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: