Afaceri de succes! Deschid o fabrică de peleţi!

Mulţi gorjeni şi-au înfiinţat afaceri pe cont propriu şi s-au dezvoltat accesând fonduri europene. Un astfel de exemplu este familia Petricu din comuna Polovragi. Fermierii au accesat bani pentru dezvoltarea unor solarii, iar acum vor să deschidă o fabrică de brichete şi peleţi.

Iulian Petricu s-a hotărât, împreună cu soţia sa Mihaela, să se mute la ţară şi să se apuce de o mică afacere, iar una dintre primele idei a fost să îţi facă câteva solarii în care să cultive legume. O afacere de familie, dar destul de profitabilă, ţinând cont că producţia a fost foarte bună anul acesta şi vânzarea a mers foarte bine. Inițial, fermierul a început cu un solar de doar 50 de metri pătrați, dar astăzi, ajutat de fondurile europene, a crescut la trei. “Angajarea întregii familii în afacere şi implementarea proiectelor cât mai repede, multă muncă dar şi pasiune, sunt doar câteva dintre secretele noastre. Chiar dacă uneori este greu, cultura de roşii a fost afectată de o boală, sau vânzarea nu merge tocmai mulţumitor, noi am mers mai departe”, spune Iulian Petricu.

Familia Petricu are şi stupi pe fonduri europene, iar acum a accesat un alt proiect pentru a face o făbricuţă de brichete si peleţi. Prima parte a banilor, câteva zeci de mii de euro, au intrat deja în cont, iar acum mai are nevoie de anumite autorizaţii pentru a începe proiectul. Fabrica se va face pe un teren de 200 m² şi va avea doi angajaţi. Iulian Petricu a avut deja şi primele discuţii la anumite instituţii şi persoane fizice interesate să achiziţioneze peleţi şi brichete.

Vizualizări: 5,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: