Să înceapă școala! Unitățile de învățământ din Mătăsari, pregătite

Cei circa 1000 de școlari și preșcolari din Mătăsari vor beneficia de cele mai bune condiții în noul an școlar. Prin grija autorităților locale, toate unitățile de învățământ au fost puse la punct în perioada vacanței de vară. Unitățile dispun de centrale termice pe gaze și nu vor fi probleme în perioada rece privind asigurarea confortului necesar în clase.

Unitățile școlare din comuna Mătăsari au fost modernizate în ultimii ani astfel că nu a fost nevoie de mari lucrări pentru noul an școlar. Au fost realizate zugrăveli în clase, holuri dar și la grupurile sociale.  Autoritățile locale au alocat fonduri de la bugetul local pentru a fi efectuate aceste lucrări. "Toate școlile sunt pregătite pentru a primi elevii în anul școlar 2016-2017. Pe perioada verii am dispus să fie efectuate în toate unitățile școlare de pe raza comunei igienizări și reparații, acolo unde era cazul. Aceste lucrări au fost efectuate, astfel că elevii noștri vor avea condițiile optime pentru a studia", a declarat primarul comunei Mătăsari, Gheorghe Gașpăr. 

În comuna Mătăsari funcționează un colegiul tehnic, unde sunt cei mai mulți elevi, grădinița de pe lângă acesta, Școala nr.2 și grădinița aferentă dar și școala și grădinița de la Brădet. Școlarii și preșcolarii vor beneficia de condiții optime și în sezonul rece. "Fiecare unitate dispune de un sistem propriu de încălzire. Este vorba de centrale pe gaze, astfel că în școlile și în grădinițele noastre va fi în permanență cald în sezonul rece care se apropie. Nu mai vorbim de faptul că toate unitățile școlare au grupuri sociale în interior. Punem un accent major pe educația copiilor din comună", a explicat primarul Gheorghe Gașpăr. La nivelul comunei Mătăsari sunt 1016 școlari și preșcolari care studiază în școlile și grădinițele de pe raza comunei.   

Galerie foto



Vizualizări: 1,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: