Școlile din Licurici, pregătite pentru cei 200 de elevi

Cele trei unități de învățământ de pe raza comunei Licurici sunt în atenția primăriei, autorităţile locale fiind frecvent în vizită de lucru la școlile din comună pentru a se asigura că noul an școlar va începe fără probleme. Sunt efectuate lucrări de igienizare, mici reparații, dar încărcarea magaziilor cu lemne pentru iarnă.

Comuna Licurici din județul Gorj are trei şcoli și trei grădinițe. Toate sunt în acest moment în atenția primăriei care nu dorește ca școala să înceapă cu lipsuri în 15 septembrie. ”În general nu au nevoie de mari intervenții pentru că școlile sunt întreținute, toate sunt renovate. Au nevoie doar de igienizări și mici reparații, ce mai strică copiii în timpul anului. Noi, ca și autorități locale, facem tot posibilul ca elevii noștri să vină la școală în cele mai bune condiții. Nu avem foarte mulți elevi, dar atât cât avem trebuie să învețe în condiții optime”, au spus reprezentanții primăriei Licurici. Toate cele trei unităţi şcolare de pe raza comunei Licurici au fost dotate cu lemne pentru iarnă.

Lemne din pădurea primăriei

Autorităţile locale spun că nu a fost nevoie de alocarea niciunui leu de la bugetul local, primăria Licurici fiind proprietarului unei păduri de aproape 70 de hectare. ”Avem propria noastră pădure, aşa că nu alocăm bani pentru a cumpăra lemne. În fiecare an procedăm la fel, marcăm şi apoi tăiem cât este nevoie, în mare consumăm în jur de 50 de metri cubi pe parcursul întregului sezon rece”, au mai spus autoritățile locale. Potrivit reprezentanților primăriei, școala din Licurici este cea care are nevoie de cele mai multe reparații. Clădirea este mai veche ca celelalte însă și ea a fost renovată de curând. Cert este că pentru pregătirea școlilor în acest nou an școlar, Consiliul Local a alocat până în cinci mii de lei. ”Din fericire, și profesorii sunt grijulii și nu prea sunt probleme ca elevii să distrugă mobilierul sau alte necazuri”, au mai spus autoritățile locale. Și în ceea ce privește transportul elevilor, primăria Licurici este asigurată. Are în funcțiune două microbuze școlare care deservesc cei aproape 200 de elevi de pe raza comunei.  

Galerie foto



Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: