Afaceristul reținut, dus la audieri - VIDEO

Omul de afaceri gorjean Aurel Popescu, mai cunoscut drept Moroiu, reținut miercuri pentru 24 de ore, a fost dus joi dimineața la audieri. Acesta este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

"În fapt, s-a reţinut că în perioada 2012 – 2015, ar fi comercializat material lemnos către persoane fizice, dar și către persoane juridice, fără a înregistra în evidențele contabile veniturile realizate, producând un prejudiciu în cuantum de 954.000 de lei.

Totodată acesta, cu rea-credinţă, a solicitat şi obţinut de la bugetul de stat cu titlu de rambursări de TVA sau a compensat cu alte obligaţii datorate bugetului de stat suma de 1.300.000 de lei", arată IPJ Gorj.

De asemenea inculpatul, a creditat, cu titlu de aport personal, cele două societăţi comerciale, cu suma de 1.163.000 de lei, cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acesteia. (A.A.)

Vizualizări: 3,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: