Aglomerație la intrările în țară. "Venim la protest"

Peste 120.000 de persoane au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II în weekend, majoritatea fiind înregistrate la intrarea în ţară, unde coloanele de maşini de pe autostrada pan-europeană au ajuns la zece kilometri. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au spus că 70.000 au fost pe sensul de intrare în România.

Conform Poliţiei de Frontieră, la nivelul întregii ţări, în weekend au trecut frontiera aproximativ 895.000 persoane, din care 446.000 pe sensul de intrare şi 449.000 pe sensul de ieşire.

"Venim din Germania, în concediu, dar am venit şi pentru protest şi sper ca toată România să iasă în stradă", a spus un alt român care a venit în ţară.

”Vrem de muncă în ţara noastră, ne-am săturat afară. De la vârsta de 13 ani sunt plecat la muncă, daţi-ne de muncă în România! Asta vom cere la protest", a spus un bărbat din Hunedoara care locuieşte în Spania.

"Am venit să aducem bani în ţară, nu să furăm, ca ei. Mergem la protest, suntem un grup de cinci maşini de români de lângă Stuttgart", a declarat un alt bărbat.

Cele mai multe dintre persoanele care au venit în România sunt muncitori români stabiliţi în ţări europene, care afirmă că s-au întors acasă fie pentru a petrece vacanţa, fie pentru protestul anunţat de românii din diaspora în 10 august, în Piaţa Victoriei.

Poliţiştii de frontieră au lucrat la capacitatea maximă a infrastructurii, folosind şapte-opt artere doar pe sensul de intrare, însă cu toate acestea timpii de aşteptare au fost foarte mari.

Cifrele sunt duble faţă de un weekend din luna iunie. (A.A.)

Vizualizări: 7,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: