Un patron din Marea Britanie angajează numai români

Un patiser român care trăiește de aproape 40 de ani în Marea Britanie angajează numai români pe care îi consideră mult mai muncitori decât britanicii. Ovidiu Șarpe a fugit în 1979 din România, în timpul regimului dictatorului Nicolae Ceaușescu și s-a stabilit în Anglia. 

Șarpe a explicat de ce preferă să lucreze cu angajați români. „Sunt disperaţi să muncească. Sar imediat la oportunitatea de a munci. Dacă apar două ore suplimentare, se oferă. Un englez ar putea spune în schimb ‘da, dar nu duminica asta, cealaltă’ (…) Ei muncesc din greu pentru a trimite banii peste hotare. De aceea vin aici. Muncesc din greu pentru a trimite banii acasă. De asemenea, este mai uşor pentru ei să comunice unul cu altul”, a declarat Ovidiu Şarpe, pentru publicația Kentwood Post, citată de Agerpres.

Patiserul român are afacerea în Burnt Oak, orășel locuit în prezent de o populație majoritară de români.

Ovidiu Şarpe spune că nu-şi permite să-i pregătească de la zero pe britanici. „Dacă iau un patiser englez trebuie să fac un curs intensiv, probabil de una sau două luni. Nu am timp să-i pregătesc”.

Patronul Șarpe spune că britanicii inventează scuze pentru a evita orele suplimentare şi că nu au nici aptitudinile, nici hotărârea celor veniţi din România. (A.A.)

Vizualizări: 6,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: