Ciorbă de salată verde, reţetă rapidă şi fără carne

Salata verde este foarte bogată în vitamine și se găsește de la începutul primăverii până vara târziu. Ciorba de salată verde este ideală şi pentru perioada de post, dar se poate prepara oricând și cu costiţă afumată.

Ingrediente: 1 kg de salată verde, 3 morcovi, 3 cepe,  ¼ țelină mare, 1 păstârnac,

2 ouă, 3 linguri de ulei, 1 litru de borș, 2 litri de apă, 1 legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare: Se spală salata frunză cu frunză şi se lasă la scurs. Se curăță și se toacă mărunt rădăcinoasele, morcovii, țelina și păstârnacul, și se pun la fiert într-o cratiță cu ceapa tocată mărunt și apă.

Frunzele de salată se storc ușor de apă și se toacă mărunt apoi se adaugă atunci când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

Se potrivește focul și se lasă să fiarbă până când legumele sunt moi.

La final se adaugă borșul și pătrunjelul tocat mărunt. Dacă nu vă plac ciorbele acre, puteți renunța la borș și adăuga 1 litru în plus de apă încă de la început.

La final, supa se drege cu 1 cană de smântână și omleta preparată într-o tigaie separată, apoi ruptă sau tăiată cubulețe mici.

Vizualizări: 2,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: