Ajutorul de salvare pentru CE Oltenia, aprobat

Guvernul a aprobat marți o Ordonanță de Urgență pentru acordarea ajutorului de salvare a Complexului Energetic Oltenia, anunță ministerul Energiei pe pagina de facebook.

“La propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență prin care Complexului Energetic Oltenia primește 1,2 miliarde de lei pentru achiziționarea certificatelor de CO2 pe anul 2019”, se arată în postare.

În acest sens, în prealabil a fost aprobat pe 30 decembrie 2019 un Memorandum care prevede planul de măsuri necesar achiziționării certificatelor de CO2.

În baza Memorandului, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a înaintat Consiliului Concurenței, în data de 16.01.2019, documentația de prenotificare către Comisia Europeană a propunerii României de ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia.

“Acordarea ajutorului de stat va permite companiei să-și continue activitatea, în paralel cu implementarea unui ambițios program de decarbonare și de restructurare care să conducă la diversificarea mixului energetic al companiei, prin implementarea unor proiecte de trecere de pe cărbune pe gaze și surse regenerabile de energie”, este mesajul ministerului.

Conform angajamentelor asumate, CEO va trebui să aibă în vedere următoarele investiții majore: construcția a trei parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de circa 300 MW pe depozitele de zgura si cenusa inchise aferente tremocentralelor Rovinari, Turceni si Isalnita; construcția unui bloc nou in cogenerare de 200 MW pe gaz natural la SE Craiova; construcția unui bloc de 400 MW pe gaz natural la SE Turceni; construcția a 2 blocuri de 400 MW pe gaz natural la SE Isalnita; eficientizarea activităților de exploatare și producere.

Vizualizări: 3,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: