CE Oltenia, salvat în ultima zi a guvernului Orban?

Guvernul Orban a adoptat 25 de ordonanțe de urgență în ședința de marți, cu o zi înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură care are mari șanse să treacă și care ar duce la demiterea guvernului. Printre aceste ordonanțe de urgență a fost și una care vizează ajutorul de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia.

Companiile care vor primi ajutor de salvare de la Guvern sunt Complexul Energetic Oltenia şi compania TAROM. „Tot în domeniul economic – ordonanţa de urgenţă privind ajutorul de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia şi pentru compania TAROM. Aşa cum am informat şi cu alte ocazii, a fost aprobat un memorandum pentru instituirea acestui ajutor. S-a venit cu următorul act normativ necesar – ordonanţă de urgenţă pentru acordarea acestui ajutor de salvare pentru companiile respective”, a declarat, la finalul şedinţei Executivului, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

“Dacă nu ar fi fost dată aseară această ordonanță de urgență, Complexul Energetic Oltenia ar fi fost istorie”, susțin surse din compania energetică. Asta pentru că un guvern interimar nu mai are dreptul să dea ordonanțe de urgență, iar CE Oltenia are la dispoziție doar câteva săptămâni pentru a lua creditul de 1,2 miliarde de lei din Trezorerie, cu care să cumpere certificatele de carbon aferente producției de energie de anul trecut.

Avocatul Poporului a anunțat însă că va ataca la Curtea Constituțională ordonanțele de urgență din ședința de marți, astfel că riscul rămâne unul ridicat.

30 aprilie 2020 este termenul până la care certificatele trebuie cumpărate, în caz contrar situația CE Oltenia complicându-se și mai mult.

Vizualizări: 3,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: