Sindicatele, primele discuții cu noua conducere a CE Oltenia

Se anunță runde tensionate de negocieri la Complexul Energetic Oltenia. Sindicaliștii anunță că nu vor accepta ciuntirea veniturilor pentru cei peste 13 mii de angajați ai companiei. Salarii mai mari și locuri de muncă mai sigure sunt cele două mari direcții de unde vor porni primele discuții cu administrația producătorului de energie.

Joi, sunt programate primele negocieri. Deja, noul președinte al Directoratului companiei, Daniel Burlan, a avut discuții cu sindicatele despre situația financiară a companiei.  „Actualul președinte al Directoratului a invitat toți președinții de federații pentru a prezenta în mare situația economico-financiară a societății și pentru discuții preliminare la negocierea Contractului Colectiv de Muncă. De joi, se începe negocierea acestui contract. Procedurile au început de mult. Fiecare federație a depus dosarele cu mandatarea sindicatelor, hotărârile judecărești de reprezentativitate a celor patru federații. Compania a fost obligată să pună afișe cu anunțul de începere a acestor negocieri. Sunt aproximativ o mie de salariați nesindicalizați. Nu știu dacă s-au organizat să participe la aceste negocieri”, a explicat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Pârvulescu a explicat și care vor fi cele mai importante solicitări la masa discuțiilor cu administrația: salarii mai mari și mai multă siguranță la locul de muncă. „Sunt mai multe solicitări. Toate sindicatele din CEO, asociate la Federația noastră, au transmis solicitări și urmează să informăm colegii. Pentru a avea reușită, e clar că vom avea un dialog permanent și cu colegii din celelalte trei federații. Este dorința colegilor de salarii mai mari, de locuri de muncă mai sigure, de securizarea pe cât posibil a locului de muncă, un lucru extraordinar de greu pentru că vedeți în ce ape tulburi se scaldă și se va scălda energia produsă de cărbune în Europa”, a mai spus Dumitru Pârvulescu, la Tele3.

Compania energetică mai numără puțin peste 13 mii de angajați. În jur de 4.000 primesc salariul minim pe economie. 

Vizualizări: 3,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: