Al treilea spital din România în carantină

Spitalul din Deva a intrat în carantină, după ce mai multe cadre medicale au fost infectate. Personalul medical nu va pleca din spital timp de 14 zile, perioadă în care nimeni nu va fi internat, nimeni nu va fi externat.

Este al treilea spital din România care intră în carantină, după Spitalul Gerota din București și Spitalul Județean Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Deva, Lucian Morogan, a declarat că au fost luate o serie de măsuri, în urma discuţiilor cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii. ”Personalul medical pozitivat va fi internat la Secţia de Boli Infecţioase din Deva, iar personalul medical existent va îngriji pacienţii internaţi în acest moment, fără a părăsi unitatea sanitară timp de 14 zile. Spitalul nu va mai prelua cazuri noi, iar cei internaţi nu vor fi externaţi timp de 14 zile. Practic e principiul ”nimeni nu intră, nimeni nu iese”. În tot acest timp, se va face dezinfecţie în spital”, a declarat Lucian Morogan.

Potrivit sursei citate, cel puţin patru medici din Spitalul Judeţean Deva sunt infectaţi cu coronavirus.

Estimările sunt că peste 200 de cadre medicale din țară au fost deja infectate cu noul Covid-19. 

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că pacienții nu pot fi refuzați la internare pe motiv că sunt sau nu confirmați cu COVID-19 și a atras atenția în mod special managerilor de spitale că vor intra sub incidența penală dacă vor refuza să interneze pacienți cu simptome de coronavirus.

Vizualizări: 3,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: