Alegeri în Coreea de Nord, țara unde toți votează la fel

Nord-coreenii îşi aleg duminică un nou Parlament, procesul fiind o formalitate, deoarece toți alegătorii votează la fel. Formaţiunea lui Kim Jong Un, Partidul muncitorilor de la putere, conduce cu mână de fier Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), numele oficial al ţării. 

La fiecare cinci ani au loc alegeri legislative pentru desemnarea membrilor Adunării Supreme a Poporului, Parlamentul nord-coreean. 

Conform unuia dintre sloganurile preferate de Phenian, "uniţi în acelaşi spirit", buletinele de vot nu conţin decât un singur nume pe circumscripţie, aprobat în prealabil. Electorii votează cu "da" şi "nu". 

Portretele tatălui şi bunicului celui mai puternic om din Phenian, Kim Jong II şi Kim IISung, tronează la loc de cinste în secţiile de votare. 

În timpul ultimelor alegeri în 2014, rata de participare a crescut la 99,97%, potrivit agenţiei oficiale KCNA. Doar cei care se aflau în străinătate sau "munceau pe mare" nu au luat parte la scrutin. Candidaţii au obţinut 100% din voturile din circumscripţia lor, un rezultat neegalat nicăieri în lume. 

Vizualizări: 794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: