Un colonel român, găsit mort în camera de hotel

Colonelul Cornel-Gheoghe Trifu, ataşat al apărării român în Republica Algeriană, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială, a murit luni în camera de hotel din Bamako, unde era cazat, informează MApN, care precizează că primele date arată că ofiţerul a murit din cauze naturale.

„Colonelul Cornel-Gheorghe Trifu, ataşat al apărării român în Republica Algeriană Democratică şi Populară, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială în Bamako, Mali, a decedat, astăzi, 4 martie, în camera de hotel în care era cazat. Din primele date, ofiţerul a decedat în cursul acestei dimineţi, din cauze naturale. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autorităţile judiciare maliene. Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după efectuarea autopsiei, care se va realiza la Spitalul Gabriel Touré din Bamako”, au precizat reprezentanţii MApN, printr-un comunicat de presă.

Potrivit Ministerului Apărării, ofiţerul, în vârstă de 51 de ani, activa în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1989, era căsătorit şi avea un copil.

Acesta era veteran al teatrului de operaţii Afganistan, şi, anterior acreditării ca ataşat român al apărării la Alger, a activat ca ataşat al apărării adjunct al României în Republica Franceză.

Vizualizări: 3,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: