Convoi de tancuri și sute de militari, la baza aeriana Mihail Kogalniceanu

Armata americana a trimis in Romania un convoi de tancuri, care a ajuns saptamana aceasta la baza aeriana Mihail Kogalniceanu din Constanta. Blindatele americane au fost aduse pe calea ferata la Capul Midia, iar de acolo au fost incarcate in tiruri si duse la baza aeriana Mihail Kogalniceanu. Trupele au venit din Polonia.

Ministerul Apararii informeaza ca este vorba despre 500 de militari americani din Batalionul 1 al Regimentului 16 Infanterie din cadrul Brigazii 1 - parte a Diviziei 1 Infanterie, care au in dotare tancuri M1 Abrams si masini de lupta ale infanteriei M2 Bradley. Acestia vor participa la exercitii multinationale alaturi de militarii romani.

De asemenea, la Mihail Kogalniceanu vor sosi si circa 100 de militari si elicoptere de tip CH-47 Chinook, AH-64 Appache, UH-60 & HH-60 Black Hawk, din cadrul Brigazii 1 Aviatie de Lupta ce face parte, tot din cadrul Diviziei 1 Infanterie. Acestia vor efectua exercitii impreuna cu militari din Fortele Aeriene Romane, antrenamente bilaterale, de tip joint si multinationale.

Vizualizări: 1,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: