Alegeri parțiale la Târgu Jiu și Drăguțești - LIVE TEXT

Ora 21.00 Stop vot! 29,92% dintre târgujieni, respectiv 23.978, au ales astăzi să meargă la urne şi să-şi aleagă primarul pentru următorii trei ani. În comuna Drăguţeşti, 70,41% dintre cetăţeni au votat.

Până la ora 20.00, la Târgu Jiu, prezența la vot era de 27,62%, pentru desemnarea primarului pentru următorii trei ani. În comuna Drăguţeşti, circa 70% dintre localnici s-au prezentat la urne.

Ora 19.00 Doar 25% dintre târgujienii cu drept de vot au ieşit din casă pentru a-şi alege primarul. Practic, doar 20.000 din cei puţin peste 80.000 de votanţi au mers la urne. În comuna Drăguţeşti, peste 66% dintre alegători şi-au exprimat opţiunea de vot.

Ora 17.00 Dezinteres pentru alegeri. Prezența la urne în municipiul Târgu Jiu se menține scăzută. Până la ora 17.00, 18,76% dintre alegători (respectiv puţin peste 15.000 de persoane) exercitându-și dreptul de vot. Cea mai mare prezenţă la urne s-a înregistrat la Ursaţi, circa 32% dintre alegători mergând la vot. Urna mobilă a fost solicitată pentru 79 de târgujieni. Procesul electoral se desfăşoară fără incidente.

Ora 16.00 Dacă târgujienii stau departe de secţiile de vot, nu acelaşi lucru putem spune despre scrutinul din comuna Drăguţeşti. Aici, la această oră, peste 50% dintre alegători au votat. 

Ora 14.10 Prezenţa la vot a depăşit 13% în municipiul Târgu Jiu, 10.454 de votaţi din cei peste 80.000 exprimându-şi dreptul la vot. În schimb, la Drăguţeşti, circa 42% dintre alegători au mers la urne.

Ora 12.00 Până la această oră, 8,12% dintre târgujieni au votat, iar la Drăguţești - 27,40%. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a votat la Şcoala Gimnazială Romaneşti. La ieşirea de la urne, şeful CJ a declarat: "Am votat pentru continuitate, pentru continuarea proiectelor, pentru proiecte noi în Municipiul Târgu Jiu, pentru un oraș european. Am încredere că cetățenii municipiului, astăzi, o să vină la vot în număr mare și să voteze un om care, cu adevărat, știe administrație și care, este implicat zi de zi în prolemele cetățenilor".

Ora 11.00 Prezenţă slabă la vot la Târgu Jiu. Până la această oră au votat 4.618 târgujieni, respectiv 5,76% dintre alegătorii cu drept de vot. Urna mobilă a fost solicitată pentru 30 de târgujieni, alţi 228 votând pe liste suplimentare. La Drăguţeşti, la ora 11.00, 20,03% dintre cetăţeni (848 persoane) şi-au exercitat dreptul la vot la cele cinci secţii de votare înfiinţate pe raza comunei. Nu a fost solicitată urna mobilă, 22 de persoane fiind trecute pe liste suplimentare.

10.15 Candidatul USR la Primăria Târgu Jiu, Radu Miruţă, a votat „pentru normalitate” la Liceul de Muzică şi Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. El a venit alături de soţie şi copil. După ora 10.00 au mai votat şeful PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, pentru „un primar competent”, şi preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, pentru "un primar de care oraşul are nevoie”.

Ora 10.00 Puţin peste 4% dintre alegătorii din Târgu Jiu şi Drăguţeşti au trecut pe la urne până la ora 10.00. 3.434 de persoane şi-au exercitat deja dreptul constituţional. Doar în judeţele Dolj şi Harghita se mai înregistrează o prezenţă slabă la vot, de sub 3%. 

Ora 09.30 Primarul interimar Aurel Popescu, candidatul PSD, a votat la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. A fost însoţit de familie, dar şi de şefii PSD Gorj, senatorul Florin Cârciumaru, preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, şi deputatul Mihai Weber. "Am votat pentru Târgu Jiu, am votat pentru continuitate, am votat pentru a avea posibilitatea să continuăm investiţiile pe care le-am început, pentru a pune în operă noi proiecte pe care le-am început în Târgu Jiu, pentru că ne dorim cu toţii un oraş modern, un oraş european".

Ora 09.00 Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a votat pentru continuarea proiectelor şi a investiţiilor din Târgu Jiu. Acesta şi-a exercitat dreptul de vot la secţia de votare de la Casa de Cultură a Sindicatelor, fiind însoţit de către soţie.

Ora 08.30 Liberalul Marcel Romanescu, candidat la alegerile de astăzi, şi-a exercitat dreptul de vot, la secţia nr.1, amenajată în sediul Rectoratului UCB. Însoţit de familie şi colegi de partid, Romanescu a votat pentru schimbare. Puţin după ora 8.00 a votat şi Gheorghe Nichifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”. La primele ore ale dimineţii a votat şi candidatul independent Viorel Salvador Caragea. „Am votat cu și pentru Târgu Jiu și târgujieni. Am votat pentru un oraș al cetățenilor și pentru o altfel de abordare a lucrurilor, pentru un nivel superior privind viziunea și dezvoltarea orașului în următorii ani”, spune fostul şef al IPJ Gorj.

ora 07.00 Cele 83.000 de buletine de vot au ajuns sâmbătă seara la secțiile de votare. Duminică, la ora 7.00, au fost deschise cele 56 de secții din Tg Jiu și 5 din Drăguțești.

ora 06.50 Duminică, 11 iunie, au loc alegeri parțiale în două localități din Gorj, Târgu Jiu și Drăguțești.

La Târgu Jiu sunt șapte candidați: Aurel Popescu (PSD), Marcel Romanescu (PNL), Eduard Lădaru (ALDE), Gheorghe Caralicea-independent, Radu Miruţă (USR), Daniela Grădinaru (PMP) şi Viorel Salvador Caragea-independent.

La Drăguţeşti sunt patru candidaţi: Ion Dumitru Popescu (ALDE), Ionuţ Crăc (PNL), Gheorghe Butan (PSD) şi Ion Covrig (PMP).

Galerie foto







Vizualizări: 8,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: