Alegerile de la Colegiul Medicilor, contestate

Alegerile pentru desemnarea liderilor Colegiului Medicilor Gorj au fost contestate şi în acest an. Un medic de familie din Târgu Jiu acuză faptul că mare parte din medicii care au obţinut un nou mandat în echipa de conducere sunt deja la mai multe mandate consecutive, încălcând astfel legea care limitează numărul mandatelor la două consecutiv. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Gorj spun că aşteaptă rezolvarea contestaţiei de către forul superior de la nivel central.

Maria Băluţă, medic de familie în Târgu Jiu, a depus la finele săptămânii trecute o contestaţie cu privire la alegerile care doar ce s-au finalizat la nivelul Colegiului Medicilor. Băluţă contestă faptul că mare parte din medicii care au obţinut un nou mandat în Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor nu ar mai avea dreptul legal să facă parte din conducere. ”Am contestat faptul că au fost acceptate candidaturi ale medicilor care au avut două mandate succesive. Există legea 95/2006 în vigoare, art.441, alineatul 3, care limitează numărul de mandate pe care îl poate deţine un membru în Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor la maxim două mandate succesive. Ori la noi au fost acceptate mandate ale unor medici care au fost timp de 20 de ani. Ei au spus că vor vedea la momentul când vor înmâna mandatele, dar candidatura ţi-o depui ca să câştigi un mandat, nu ca să candidezi. Aceşti oameni nu mai aveau dreptul legal să candideze. Eu am depus o contestaţie, vineri a fost termenul final de contestaţii”, a spus Maria Băluţă, medic de familie.

Articolul la care face referire medicul de familie precizează clar că ”Numărul de mandate în organele de conducere de la nivel teritorial şi naţional, cu excepţia mandatului de membru în adunarea generală a colegiului teritorial şi Adunarea generală naţională, este de maximum două mandate succesiv”.

Stanciu: ”Este posibil să nu le fie validate mandatele”

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din Gorj susţin că unii din medici nu s-ar afla la al doilea mandat, căci le-a fost întrerupt anul trecut de o hotărâre dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce tot medicul Maria Băluţă a contestat în instanţă alegerile. ”Comisia de votări va lua o decizie. Ce pot să vă spun e că a apărut o lege că nu ai voie decât două mandate, dar a venit de la Bucureşti hârtie că pot să se înscrie în cursa. Dacă în urma sesizărilor se decide de la Bucureşti că nu au voie probabil nu se vor valida mandatele. Mai este o chestiune, unii dintre ei nu au două mandate pentru că tot această doamnă a câştigat pe la Înalta Curte şi toţi au fost demişi, ceea ce înseamnă că ei nu şi-au îndeplinit al doilea mandat. Din punctul meu de vedere, ei nu au două mandate întregi”, a spus Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Gorj.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: