Alertă! Gel de mâini periculos, vândut în magazine

Un gel de mâini produs în Turcia este vândut în magazinele din țară, deși conține metanol, toxic pentru sistemul nervos central și pentru ochi. Este anunțul făcut de directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, Paul Anghel.

„Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată:11,6%), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi”, anunță Paul Anghel.

În plus, lipsesc pictogramele de pericol și avertizările necesare. Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii.

„Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)”, mai spune oficialul ANPC.

Vizualizări: 2,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: